Szépen helytálltunk a jó erőkből álló Pápa ellen

Szépen helytálltunk a jó erőkből álló Pápa ellen

U14-es pre-akadémiai csapatunk ismét jó hozzáállással focizott és szoros mérkőzésen szenvedett 4–2-es vereséget a dobogós pápaiktól.

Viktória FC U14 – Pápai ELC U14 2–4 (0–1, 1–2, 1–1, 0–0)
Viktória FC U14:
Kiss N. – Kovács L., Németh M., Csejtey K., Horváth L., Varga V., Végh L., Kulcsár N., Jánosi B., Vizaver D., Komora H., Iszak J. Vezetőedző: Simonné Tamássy Judit.
Gólszerzők:
Végh L. (31., büntetőből, 1–2), Varga V. (41., 2–3)

Hazai mérkőzéssel folytatódott a Viktória FC U14-es csapata számára a bajnokság. Simonné Tamássy Judit tanítványai a Pápai ELC-t látták vendégül. Kiegyenlített játékkal indult a találkozó, motiváltan vetették bele magukat a lányok a küzdelembe, egy lapos lövéssel azonban a 10. percben a pápaiak tudták megszerezni a vezetést. A bekapott gól ellenére nem játszottunk alárendelt szerepet, több alkalommal is eljutottunk a vendégek kapujáig, az egyenlítés azonban nem akart összejönni. A 0–1-es első negyed után aztán hasonló mederben folyt a mérkőzés, majd egy kapu előtti kavarodást követően megduplázták előnyüket a kékmezesek. Ezúttal azonban gyorsan tudtunk reagálni: Végh Léna váltott gólra egy büntetőt, újra nyílt lett a találkozó. Kisvártatva aztán sajnos ismét a vendégek örülhettek, visszaállt a kétgólos különbség (1–3). Innen jöhetett a harmadik felvonás, amit remekül kezdtünk, Varga Vivien révén ugyanis gyorsan betaláltunk, 2–3! Mentünk előre, sokat tettünk az egyenlítésért, de az 51. percben újabb gólt szerzett a Pápa. Az utolsó játékrész már nem hozott gólt, egyik csapat sem tudott beköszönni, így 4–2-es vendéggyőzelemmel ért véget a mérkőzés.

A tabellán elfoglalt helyezés alapján is tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Pápa ellen. Nem is csalódtunk, viszont az most is megmutatkozott, hogy egyre inkább beérni látszik az a munka, amit elvégzünk. Az eredmény ellenére talán mondhatom azt, hogy játékban felülmúltuk a vendégeket, akik főleg jó fizikumú, jó felépítésű, gyors játékosaiknak köszönhetően tudtak gólokat szerezni. Kicsivel több szerencsével akár még szorosabban is alakulhatott volna a mérkőzés, de így is rendkívül büszkék vagyunk a lányokra, mert ma is nagyon jó hozzáállással léptek pályára és rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban

– fogalmazott a mérkőzés után Simonné Tamássy Judit.