Kétszer is egyenlítettünk

Kétszer is egyenlítettünk

A hetedik fordulóban keleti ellenfelet fogadott Körhöcz György együttese.

Illés Akadémia U14 – Várda LA U14 2–2 (0–1)
Illés Aka. U14: Schepanski – Bock, Orbán, Molnár B., Takács Á. – Angler B. (Magadics, 70.), Módly, Szakács (Dobovánszky, 54.) – Németh B. (Lakatos, 41.), Mihók (Bujdos, 61.), Ládonyi (Székely, 54.). Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Székely (60., 1–1), Orbán (77., 2–2)

Szép, napsütéses időben látta vendégül a kisvárdaiakat az Illés Akadémia U14. A 9. percben egy előrevágott labdát egyértelműen lesen vett át a várdai játékos, majd 17 méterről a kapunkba emelt. A játékvezető-asszisztens zászlaja fent is volt, ám a játékvezető úgy látta, középső védőnk, Orbán Roland mozdulata a labda megjátszására irányult, így felülbírálva kollégáját és a kezdőpontra mutatott, 0–1. A vendégek egyértelműen ebben az előrevágott labdákban bíztak: Schepanski Noah kétszer is remek ütemben kilépve tisztázott. Mi többször is a vendégek büntetőterületéig eljutottunk, addig jól építettük a játékunkat, ám a befejezésekben több kreativitás kellett volna. Az I. félidő utolsó pillanataiban is volt izgulnivalónk, ám ziccerben remekül hárított kapusunk!

A 49. percben a csereként beszálló Lakatos Krisztián 20 méterről alig tévesztette el a kaput. A második félidei változtatásokkal még jobb lett Körhöcz György és Nagy József együttesének játéka. Egy óra elteltével megszületett a megérdemelt egyenlítés: Mihók Martin vitte befelé a labdát a jobb szélről, a 16-os sarkánál szerelték, a játékszer továbbcsorgott, amit Székely Máté 18 méterről szép mozdulattal a léc alá lőtt, 1–1! A 70. percben egy bal oldali szabadrúgás után röviden szabadítottunk fel, és a 15 méteres átlövés a lábak között utat talált a kapunk jobb sarkába, 1–2. A 77. percben mi is megmutattuk, hogy eredményesek tudtunk lenni szabadrúgás után: Takács Ákos tökéletes ívelését Orbán Roland a kapus mozgásával ellentétesen 10 méterről a bal sarokba bólintotta, 2–2!

Jól kezdtük a mérkőzést, nyugodtan futballoztunk, tetszett a mélységi játékunk is. A váratlanul bekapott gól kapkodóvá tett bennünket, de innen is felálltunk. Olyan periódus következett, ahol ismét épített futballal rukkoltunk ki. A meccs utolsó részében hasonló forgatókönyv zajlott le, mint az elején: ám ezt a hátrányt is le tudtuk dolgozni, így abszolút dicséret illeti játékosaimat! Ha jobban ki tudjuk tolni ezeket a labdabirtoklásban nyugodt időszakainkat, akkor még sikeresebbek lehetünk

– fogalmazott Körhöcz György vezetőedző.