Szépen csillogó ezüstéremmel zárta a szezont a leány U19

Szépen csillogó ezüstéremmel zárta a szezont a leány U19

A mieink bár 4–2-es vereséget szenvedtek az idény utolsó találkozóján, így is megszerezték az előkelő második helyet.

Illés Akadémia-Viktória U19 – Puskás Akadémia U19 2–4 (2–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Pintér T. (Németh Z., 64.), Németh A., Csáki E. – Nagy D., Németh M., Gravencz G., Szabó F. – Csejtei E. (Szabó L., 64.), Hécz Zs. (Mesterházy I., 35.) – Kiss-Lantos H. (Stadler K., 72.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők:
Kiss-Lantos H. (14., 1–0), Nagy D. (27., 2–0)

Szezonzáró összecsapására készült legidősebb, U19-es akadémiai korosztályunk, amely a Puskás Akadémia együttesét fogadta. Leányainknak az előző két idényhez hasonlóan ezúttal is megvolt az esélye az utolsó fordulóban a bajnoki címre, sorsunk azonban sajnos nem a saját kezünkben volt: az aranyéremhez az kellett, hogy a Ferencváros ne gyűjtse be a három pontot, mi pedig legyőzzük felcsúti riválisunkat.

Jól is kezdtük a találkozót, Kiss-Lantos Hanna került hamar ziccerbe, a vendégek kapuvédője azonban bravúrral paskolta szögletre a játékszert. A Puskás Akadémia helyzettel válaszolt, ám jött a 14. perc, amikor két búcsúzó, 2004-es játékosunk összejátéka után mi szereztük meg a vezetést! Németh Mirtill adott forintos labdát Kiss-Lantos Hannának, aki egy remek átvétel után okosan gurított a hálóba, 1–0. Az időjárás, a szakadó eső sem könnyítette meg az ember dolgát, kicsit hasonló érzése volt az embernek, mint a lányok előző találkozóján, amikor az MTK-val mérkőztünk ilyen körülmények között. Mindenképpen szerettük volna győzelemmel zárni az idényt, bármi történjen is a fővárosban, ehhez pedig a 27. percben még egy lépéssel közelebb kerültünk: Nagy Dorottya duplázta meg előnyünket. Így érkeztünk el a játékrész utolsó harmadához, ami azonban nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna: két ízben is beköszönt átlövés után a vendég alakulat, így végül 2–2-vel mehettek pihenőre a csapatok.

A folytatásban aztán egyértelműen a mezőnyjáték dominált, gyűrték egymást a felek, egyik oldalon sem alakult ki igazán komoly, ordító helyzet.     A 61. percben aztán mégis gólnak örülhettek a vendégek, Szarvas Sára találatával már a Puskás Akadémia vezetett. A mieink küzdöttek becsülettel, vezettünk is veszélyes támadásokat, ám vagy az utolsó passzok, vagy az utolsó döntések nem jöttek össze. A találkozó végső szakaszában már centert játszó Németh Adél lapos lövését Kispetik Alexandra védte, majd a 75. percben egy kiugratás után Minea Grönberg irakozott fel a gólszerzők közé. Ez a találat ki is alakította a 4–2-es végeredményt, s mivel a másik összecsapáson a Ferencváros 7–1-re verte az MTK-t, leányaink egy roppant értékes, fényesen csillogó ezüstéremmel gazdagodtak.

A bajnoki ezüstérmes U19-es csapat:

Bényei Bernadett, Csáki Eszter, Csejtei Emília, Csombor Luca, Dobó-Nagy Boglárka, Francsics Virág, Gravencz Gréta, Gyócs-Németh Cintia, Hécz Zsuzsanna, Kaszap Kamilla, Kiss-Lantos Hanna, Kleinert Petra, Kocsi Petra, Kováts Anna, Mesterházy Ivett, Müller Zsófia, Nagy Dorottya, Németh Adél, Németh Mirtill, Németh Natasa, Németh Zonga, Novák Luca, Pálfy Barbara, Pintér Tekla, Polovics Dorina, Sarang Rebeka, Simon Enikő, Stadler Kiara, Szabó Fanni, Szabó Liliána, Szilvási Nelli, Tóth Bianka, Varró Veronika.

A szakmai stáb:

Tebeli György vezetőedző; Csikortás Dávid asszisztens edző; Szvorda Melinda, Fabsitz András kapusedzők; Orbán Attila erőnléti edző; Csillag Péter masszőr.

Gratulálok a Puskás Akadémiának, mert nem kis dolog kétgólos hátrányból felállni! Természetesen gratuláció illeti a csapatunkat is az egész éves teljesítmény miatt. A második helyet szereztük meg a bajnokságban, és úgy gondolom, egyáltalán nincs amiatt szégyenkezni valónk, hogy nem tudtuk megismételni a tavalyi eredményünket. Emelt fővel mehet mindenki a nyári szünetre! A 2004-es játékosoktól: Dobó-Nagy Boglárkától, Gravencz Grétától, Kiss-Lantos Hannától, Németh Mirtilltől, Kaszap Kamillától, Pálfy Barbarától és Varró Veronikától búcsúzunk és az egész csapat nevében szeretném nekik megköszönni, amit a közösségünkért tettek! Sok sikert kívánni nekik a felnőtt labdarúgásban és abban, hogy találják meg számításaikat a folytatásban. Végezetül, de nem utolsósorban a stábomnak, valamint az Illés Akadémia dolgozóinak is szeretném megköszönni a sok segítséget, amit kaptunk és kapunk tőlük. Boldogok vagyunk, hogy idén egy ezüstéremmel tudtuk öregbíteni az Illés Akadémia hírnevét

– összegezte gondolatait az idényzáró összecsapást követően Tebeli György vezetőedző.

Az Illés Akadémia női szakágának akadémiai igazgatója, Csertői-Juhász Anita is elismerő szavakkal illette a lányok produkcióját és mindazokat, akik részt vállaltak abban, hogy ilyen szépen érjen véget a 2023/2024-es bajnoki szezon is:

Gyönyörűen csillog ez az ezüstérem! Szeretnék gratulálni és egyben köszönetet mondani mindenkinek: a játékosoknak, a stábnak, a női szakágban dolgozó kollégáknak, a szülőknek és mindenkinek, aki hozzásegítette a csapatot ahhoz, hogy ismét ilyen szép sikereket érjünk el.