Szépen csillog a bronzérem

Szépen csillog a bronzérem

A legrangosabb hazai Rainbow 6 Siege versenyen, a HUNESZ Rainbow 6: Siege Masters őszi viadalán harmadik helyezést ért el az Illés Akadémia Spirit.

A három hónapig zajló bajnokság hazánk legnagyobb e-sport ökoszisztémájának a része, melyben több játékban méretjük meg magunkat mi is, és más csapatok is. Ebben egy elem az R6, melyben a mi csapatunkat tartják az egyik legjobbnak hazánkban (és már nemzetközi szinten is)…

A liga tavaszi szezonjában harmadik helyezést értünk el egy szerencsétlen internetkimaradás okozta elődöntős probléma miatt. Nem sikerült akkor a döntőbe jutni, annak ellenére, hogy az alapszakasz első helyét foglaltuk el a rájátszás előtt.

Most is hasonló volt a helyzet: megnyertük az alapszakaszt és a rájátszás legjobb négy csapata között a 4. helyezett BEE csapatát kaptuk ellenfélül. A tét ismét – ugyanúgy, mint tavasszal – a döntőbe jutás. Ebben az esetben is mi voltunk az esélyesebbek, hiszen a Békéscsabai Esport Egyesület játékosai az alapszakasz idején az első néhány fordulóban nem is tudtak pontot szerezni, ráadásul a rájátszásba is csak a helyosztón jutottak be. Valami azonban megint nem stimmelt nálunk az elődöntőn, önmagunk árnyéka voltunk csak. A BO3-as rendszerű elődöntő első pályáján egy sokkal erősebb BEE mutatkozott ellenünk, mint amire számíthattunk és ez meg is lepte a srácokat. Ugyan az ellenfél választott pályája volt a Club House, de mi is készültünk rá. A végeredmény egy nagyon szoros, 8–7-es vereség lett. Hozzá kell tenni azonban, hogy a szerencse sem volt a mi oldalunkon, egy egész kört is elbuktunk egy komoly játékhibán.

A második pálya a mi választott pályánk volt, elég gyorsan meg is nyertük, 7–3 lett nekünk. A harmadik etap aztán 1–1-es állásnál megint nem úgy alakult ahogy kellett volna. A BEE megint erős volt és nem tudtunk mit kezdeni velük, 7-4-es vereséget szenvedtünk így ismét elbuktuk az elődöntőt.

A bronzmeccs még izgalmasabbra sikeredett. Ott az ellen az SG ellen játszottunk, amely a tavaszi szezonban az elődöntőben kiütött minket. Itt volt az lehetőség a visszavágóra! Ez a meccs – mivel már éremért folyt – BO5-ös rendszerben zajlott, azaz nem kettő, hanem három meccset kellett nyernie annak, aki a bronzmedálra vágyott.

Ezen a mérkőzésen a szurkolók jártak a legjobban, hiszen egy rendkívül szoros meccsen 3–2-es pályaaránnyal tudtunk az SG-n felülkerekedni. Az utolsó pályán 7–5-re nyertünk, tehát az összes kört lejátszottuk (hosszabbítás nélkül).

Felemás az érzés, hiszen visszavágtunk az SG-nek, azonban sajnos ismét egy szenzációs alapszakasz-győzelem után maradt el a döntőbe jutásunk, de az biztos, hogy a bronz medál is szépen csillog!

Hajrá, IAS!