Győztes zárómeccs

Győztes zárómeccs

A bepótolt találkozón rendkívül érett futballt mutatott be az Illés Akadémia Fiatalok csapata.

A Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság idei utolsó mérkőzésén az ATANÁCS csapatával mérkőzött meg az Illés Akadémia Fiatalok gárdája. Még október elején rendezték volna meg ezt az összecsapást, ami az eredeti időponthoz képest öt héttel toltak el a felek.

Erre a fordulóra a Gadavics – Biegner, Bíró, Győrffy, Fazekas, Szeiler, Szabella, Koronczai, Bokor összetételű együttes futott ki. Az ATANÁCS nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe és az első percekben többször tesztelték Gadavics kapust, aki azonban állta a sarat. Válaszként egy oldalról elvégzett taccsot gurított le Bíró Bence Biegner Dani elé, aki kíméletlenül bombázott távolról a hosszúba, 0–1. A meccset sok párharc jellemezte, hátul Győrffy Matyi, elől Szabella Oli „birkózott”. A félidő közepéig kellett várni az újabb gólig. Egy remekbe szabott támadást vezettek a zöld-fehérek, Biegner Dani adott egy hosszú labdát Fazekas Norbinak, aki kapásból centerezett középre, ezt pedig Koronczai Patrik vágta a rövidbe, 0–2. A játékrész második felében többnyire a védelemnek és Gadának volt dolga, azonban hárítani tudtuk a rohamokat.

A második félidőt aztán nagy lendülettel kezdte csapatunk, melynek eredményeképpen előbb Szeiler Bálint növelte háromra az előnyünket majd Szabella szögletéhez ért fel Gadavics, és ha már ott volt 10 méterről a hosszúba tekert, 0–4. Aztán a kékek percei következtek: egy kontra, majd egy kijátszott akció végén kettőre fogyasztották a különbséget. Ezek után főleg az ATANÁCS próbálkozott, míg mi rendre kontrákból voltunk veszélyesek. Egy ilyen akció végén tüzelhetett Fazi, ám lövését a kapus védeni tudta, nem úgy a kipattanóra jól érkező Szeiler löketét, aki góljával lezárta a derbit, 2–5.

Az őszi félév utolsó meccsén is éretten és jól játszott az Illés Akadémia Fiatalok csapata, ahol egy motivált, az utolsó pillanatig küzdő riválist tudott felülmúlni.

ATANÁCS – Illés Akadémia Fiatalok 2–5 (0–2)
Gólszerzők: Szeiler (2), Biegner, Koronczai, Gadavics