Csoportmásodikként zárta az Eb-selejtező tornát női U17-es válogatottunk

Csoportmásodikként zárta az Eb-selejtező tornát női U17-es válogatottunk

Kocsi Petra újabb mérkőzést hozott le kapott gól nélkül, Müller Zsófi pedig a 64. percben állt be, így mindkét Illés Akadémia-játékos nagy szerepet vállalt az észak-írek 2–0-s legyőzésében.

Igaz, a zord időjárás a vendégcsapat számára tette otthonossá a körülményeket, de a pályán a hazaiak akarata érvényesült jobban. Az első negyedórában főként mezőnyben folyt a játék, nem forogtak veszélyben a kapuk és az észak-ír akciókat sikerült még csírájában elfojtani. Kocsi Petrát először a 15. percben foglalkoztatták, amikor egy hosszú szöktetésre mozdult ki jól, majd öt perccel később egy távoli próbálkozást fogott magabiztosan.

A mieink első kapura tartó lövéséből máris gól született, a 36. percben Gégény Petra bombája a keresztlécről vágódott a hálóba. A félidőig már nem esett több találat, így egygólos magyar előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Rögtön a szünet után növelhettük volna az előnyt, mikor Gégény ismét a felső kapufát találta el, de a labda ezúttal kifele pattant. A folytatásban ellenfelünk továbbra sem jelentett számunkra különösebb veszélyt, kapusunknak csak egy-egy távoli kísérletnél kellett helyt állni.

A 64. percben Müller Zsófi is megérkezett a középpályára, aki egyből felvette a küzdelmes mérkőzés ritmusát, beleállt a párharcokba, stabil teljesítményt nyújtott a védelem előtt és a támadásokból is kivette a részét.

A duplázásra a 85. percig kellett várni, ekkor Brekovszki bal oldali szöglete után keveredés alakult ki a kapu előtt, majd egy vendégjátékos sodorta a hálóba a labdát és ezzel az öngóllal alakult ki a mérkőzés végeredménye is.

Két győzelmével a hatpontos magyar csapat a csoportfavorit angolok után a második helyen zárt, így tavasszal is az „A” ligából várhatja a folytatást Gajdóczi Tibor együttese.