Magabiztos győzelem

Magabiztos győzelem

Nagyszerű támadójátékkal rukkolt ki Tóth Zsolt és Hujber Gábor együttese.

Illés Akadémia U12 – Király SE U12 6–1 (1–0, 2–0, 0–1, 3–0)
Illés Aka. U12:
Dudás – Németh L., Tóth N., Molnár B., Lajos – Majlinger, Hányi, Lengyel – Novák. Cserék: Kovács V. – Németh N., Baranyi, Boda. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Lengyel (12., 1–0), Baranyi (22., 2–0; 77., 6–1), Novák (38., 3–0), Lajos (63., 4–1; 69., 5–1)

Immáron negyedik alkalommal találkozott a 2022/2023-as kiírás során az Illés Akadémia és a Király SE. A zöld-fehérek az első három meccsüket megnyerték a sárga-szürkék ellen, és még gólt sem kaptak: idegenben 3–0-ra és 4–0-ra, hazai környezetben 2–0-ra diadalmaskodtak Majlinger Mátéék.

A 11. percben Lengyel Ágoston remek kiugratásával Novák Bence lépett meg egyedül, akit a büntetőterületen kívül buktatott a vendégkapus – az egyértelmű kiállítás elmaradt, sőt, még sárga lap sem kerül elő. A szabadrúgást Lengyel Ágoston a jobb alsó sarokba rúgta, 1–0.

A második etapot góllal kezdtük: egy jobb oldali szöglet után elsőre Lengyel Ágó kísérletét még blokkolták a bekkek, ám a kipattanót Baranyi Borisz a kapu bal felébe bólintotta, 2–0. A hajrában újabb gólt szereztünk: Lajos Patrik–Németh Noel volt a labda útja a bal szélen, a középre tett labdát Lengyel Ágoston rúgta kapura, amit még kiütött a hálóőr, a kipattanót Novák Bence vágta félmagasan a hálóba, 3–0.

A 47. percben ellenfelünk is betalált (3–1), miközben a mi beadásaink hiába voltak pontosak és élesek, azokra nem tudtunk jó ütemben érkezni. Próbálkoztunk átlövésekkel is – ebben mindenek előtt Lajos Patrik jeleskedett – ám kétszer a kapufa mentett, vagy valamennyit célt tévesztettünk.

Az utolsó felvonásban végre megszületett Lajos Patrik találata – megérdemelte addigi produkciója alapján. Visszatámadás után szereztünk labdát, Lajos Patyesz két csel után ballal nagy erővel lőtt a jobb felső sarokba, 4–1. A játék képe nem változott, a labda a sárgamezesek térfelén pattogott, Lengyel Ágoston újabb kísérleténél újfent nem volt velünk a kapufa. Így Ágó inkább az asszisztlistára iratkozott fel: egy gyorsan elvégzett szöglet után jól tekert középre, amibe Lajos Patrik ért bele leheletfinoman, sarkáról a labda a hosszú alsóba csorgott, 5–1. Ezek után ő is megirigyelte a gólpasszadók életét, pontos szögletét Baranyi Borisz fejelte a jobb sarokba, kialakítva a 6–1-es végeredményt.

A mieink a találkozón végig nagy fölényben játszottak, akár jóval nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

Talán egy tízperces időszakot leszámítva, kifejezetten minőségi futballt játszottunk. Sok-sok helyzetet alakítottunk ki, ezek alapján bőven kétszámjegyű lehetett volna a mai történet, így a győzelmünk teljesen megérdemelt, gratulálok a gyerekeknek

– nyilatkozta Tóth Zsolt vezetőedző.