Szép eredményt értek el U7-eseink

Szép eredményt értek el U7-eseink

Nagyon jó kezdés után végül az 5. helyen végeztek Szabó Róbert tanítványai a felvidéki Diósförgepatonyban megrendezett nemzetközi tornán.

Rendkívül népes mezőny, összesen 25 csapat jött össze az Orechová Poton nevű településen megtartott erőfelmérőre. A rendezők öt, egyenként öt csapatot felvonultató csoportot hoztak létre, melyekben körmérkőzéseket játszottak az együttesek. A mieink a délelőtti csoportmeccseket három győzelemmel és egy döntetlennel tudták le, így az első helyről folytathatták délután.

Illés Akadémia U7 – FC Petrzalka Zeleni 6–4

Illés Akadémia U7 – FC Zbrojovka Brno 7–6

Illés Akadémia U7 – Banska Bystrica 3–2

Illés Akadémia U7 – MSK Zenec 1–1

Sajnos itt már nem termett olyan sok babér ifjú akadémistáinknak, de az összességében elért ötödik helyezésükre egyértelműen büszkék lehetnek.

Illés Akadémia U7 – Diósförgepatony 1–11

Illés Akadémia U7 – MTK 2–6

Illés Akadémia U7 – SFC Kalinkovo 0–2

Illés Akadémia U7 – Banik Ostrava 0–6

A csoportban óriási csaták után az első helyen végzett a csapatunk, méghozzá veretlenül. A délutáni, az 1–5. helyért zajló mérkőzések sajnos nem sikerültek számszerűleg jól, de rengeteget tanulsággal szolgáltak a gyerekeknek, és nekem is. Végül az  5. helyen végzett a csapat. A tornán 5X2 méteres kapura, kapussal játszottak a gyerekek, amire még nem volt példa, hiszen Magyarországon a 3:3 elleni, kapus nélküli játék van Bozsik-tornákon. A szokatlan kapu, és pályamérethez az általam vártnál jobban alkalmazkodtak a gyerekek, és szebbnél-szebb támadások után lőtték a gólokat. A csoportmérkőzések során többször vert helyzetből fordítottak vagy egyenlítettek, aminek nagyon örültem. Sajnos a délutáni mérkőzéseken nem sikerült azt a játékot hozni, mint amit délelőtt. A korai indulás, és hosszú utazás után a nagy melegben igencsak elfáradtak a fizikailag sokkal erősebb ellenfelekkel szemben. Én ezúton is gratulálok mindenkinek, mert ez nagyon szép eredmény

– foglalta össze a torna tapasztalatait Szabó Róbert, aki a Tóth Zoárd, Francsics Máté, Kárász Miron, Mersich Máté, Gyöngyösi Ruben, Könye Gergő, Fazekas Benedict, Németh Olivér, Kővári Gergő alkotta keretet szerepeltette a felvidéki erőfelmérőn.