Minden szakembernek tetszett a mieink játéka

Minden szakembernek tetszett a mieink játéka

Remek teljesítménnyel nyert bronzérmet U11-es csapatunk a gabersdorfi nemzetközi tornán.

Akadémiánk U11-es csapatát a szervezők a B-csoportba sorsolták, ahol három stájer gárdával kellett megmérkőznie Faggyas Milán legénységének. A mieink az USV Deutsch Goritz együttesét 6–0-ra, az NWM Kapfenberget 1–0-ra, míg az SV Gralla gárdáját 3–0-ra verték, így pedig a kvartett első helyezettjeként jutottak a kieséses szakaszba. Ott először a szlovén NK Malecniket győztük le 4–0-ra, majd az osztrák Fussballschule Feldbach gárdáját 2–1-re. Ezzel pedig fiataljaink bejutottak az elődöntőbe. Itt a horvát NK Slaven Belupo várt a mieinkre. A mérkőzésen aztán hiába játszottunk komoly mezőnyfölényben, mivel gólt nem sikerült szereznünk, 0–0 lett a derbi vége. A büntetőkkel pedig sajnos az ellenfél jutott a fináléba. Faggyas Milán tanítványai azért a bronzmeccsen még simán, 4–0-ra nyertek az FC Gamlitz ellen és így a harmadik helyet szerezték meg.

A remek nemzetközi erőfelmérőt végül a Sturm Graz együttese nyerte.

Az egyenként 15 perces mérkőzéseken 6+1-es felállásban játszottak a résztvevő gárdák. Nálunk Sóvári Dávid – Hányi Bálint, Németh Noel, Molnár Bálint, Bangó Benedek, Poszavecz Lénárd, Lengyel Ágoston, Tóth Noel, Baranyai Borisz, Majlinger Máté és Papp Olivér alkotta a keretet.

Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy a torna legstílusosabban futballozó csapata a miénk volt. Ezt egyértelműen bizonyította a szakemberek véleménye is, akik szerint a Sturm Graz együttesével kiemelkedtünk a mezőnyből. Velük együtt mi is inkább játszottuk a focit, míg a többiek inkább agresszivitásban jeleskedtek. Sajnos egy olyan meccsünk volt, amelyiken nem szereztünk gólt és azon úszott el a döntőbe jutásunk. De ilyen a foci. A büntetőknél pedig már a szerencse döntött. Nagyon büszkék lehetünk a srácokra. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, ezen kell továbbra is haladnunk. Nagyon pozitív a véleményem a csapatról. A mutatott játék remek visszajelzés számomra

– értékelt a tornát követően Faggyas Milán.