Szegedet is bevette a leány U15

Szegedet is bevette a leány U15

A mieink 5–0-s idegenbeli sikerükkel tovább folytatták bajnoki menetelésüket.

St. Mihály FC U15 – Illés Akadémia-Viktória FC U15 0–5 (0–3)
Illés Aka.-Viktória U15:
Gertner L. – Imre A. (Imre B., 41.), Derényi A., Schőnig R., Doncsecz A. (Kumánovich K,. 56.) – Sipos-Kiss V. (Kopfensteiner Sz., 41.), Palatin D., Bihari P. (Széplaki S., 41.) – Horváth A. (Bedőcs L.S., 56.), Bihari Cs. (Első H., 56.), Nagy Cs. (Harmath R., 56.) Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Palatin D. (12., 0–1), Nagy Cs. (32., 0–2), Sipos-Kiss V. (40., 0–3), Horváth A. (46., 0–4; 55., 0–5)

U15-ös leányaink is megkezdték a bajnokság második körét. Ferencsik Evelin és Tóth Alexandra tanítványai Szegedre utaztak. Jól indult számunkra a találkozó, negyedóra sem telt el, amikor Palatin Dorka révén sikerült megszereznünk a vezetést. A korai előny ellenére sem dőltünk hátra, jó ritmusban, okosan, éretten futballoztunk, ez pedig újabb gólokkal párosult. A 32. percben Nagy Csenge módosította 0–2-re az állást, majd kisvártatva Sipos-Kiss Virág is beköszönt, ami azt jelentette, hogy háromgólos előnnyel mehettünk pihenőre. A második felvonásban aztán hamar bizonyítottuk, hogy nem lőttük el az összes puskaporunkat. Olyannyira, hogy Horváth Amira révén villámgyorsan növelni tudtuk a különbséget. Villámléptű játékosunk nem sokkal később ismét beköszönt, 55. percben szerzett találatának köszönhetően pedig 5–0-s idegenbeli győzelemnek örülhettünk.

Nagyon örülök, hogy amit az első félidőben kértünk a lányoktól, illetve, amit gyakoroltunk, azt maximálisan megvalósították. Nem rohantunk előre, birtokoltuk a labdát, szép forgásokat, váltásokat csináltunk, azaz látványos, élvezhető futballt mutattunk be. A fordulás után aztán egy picit visszavettünk, főleg középen próbáltuk gyömöszölni a labdát. Összességében úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztuk ebből a mérkőzésből, megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálunk a lányoknak, mert – ahogy korábban is említettem – amit szerettünk volna látni tőlük, azt az első játékrészben abszolút visszakaptuk

– értékelt a találkozót követően Ferencsik Evelin vezetőedző.