Mumusa vette el a Haladás kéthónapos veretlenségét

Mumusa vette el a Haladás kéthónapos veretlenségét

A hosszabbításban kapott góllal kaptak ki a vasiak.

Két hét pihenő után folytatódtak a Merkantil Bank Liga küzdelmei. Alekszandar Jovics csapata Mosonmagyaróvárra látogatott. A zöld-fehérek Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Zvekanov – Csernik, Rácz, Doktorics, Simut – Pintér tizeneggyel kezdtek. Azaz, az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Rácz Barnabás, Doktorics Áron és Simut Mario Lucas kaptak helyet – mellettük ott volt egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag is. A kispadon – többek mellett – Szakály Attila, Mohos Barnabás, Katona István, Horváth Rajmund, Bolla Gergő, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Tarján Patrik foglaltak helyet.

A mieink kezdeményeztek sokkal többet, építettük a futballt, a hazaiak az előrevágott labdákkal operáltak. A 9. percben Nyíri Vince gondolt egyet és 33 méterről kissé jobbról laposan lőtt kapura, ami a lábak között – és a meglepett, későn vetődő hazai kapus mellett – a jobb sarokba vágódott, 0–1. Az első negyedóra végén belesültünk egy labdakihozatalba, amiből szöglettel jöhettek a kék-fehérek. A sarokrúgás után Takács Tamás fejelt a kapunkba: a labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé, 1–1. A gól után is a Hali támadott, ám az óvári kontrákban mindig volt veszély.

A szünetben Jancsó András is beállt, bő egy óra után Horváth Rajmund is érkezett. A teljes második félidő a hazaiak térfelén zajlott, de – ugyanúgy, mint az I. félidőben – a kontrákban mindig benne volt a veszély. A 80. percben Jancsó András lövésénél jártunk legközelebb az újabb gólhoz, de centikkel mellé ment a labda. A hajrában aztán a csereként beálló Heles cselezte el magát, a kontra végén pedig betalált az MTE, így 2–1-re nyertek és megszakították a Haladás nyolc bajnokija óta tartó veretlen szériáját.