Szakmai előadások Felcsúton

Szakmai előadások Felcsúton

Az elemzők részére rendezett összejövetelen három, míg az erőnléti edzők számára megtartott továbbképzésen egy fővel képviseltette magát az Illés Akadémia.

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség a tíz elit akadémia részére hirdetett meg szakmai programot Felcsúton. Az elemzőknek megtartott előadáson utánpótlásképző centrumunkból Oross Márton, Havasi Márton és Halmai Ramon vett részt, azaz mi teljes stábbal képviseltettük magunkat.

A tervek szerint egységes rendszer alapján dolgoznak majd az elit akadémiák elemzői. Ismertették azt, hogy ez az egység hogyan tevékenykedik a Puskás Akadémián. Bemutatták, hogy technikailag miként működik az általunk is használt program, milyen adatok érhetőek el vele. Ezt követően pedig az információk felhasználásáról, közvetítéséről hallhattunk előadást. Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos továbbképzésen vehettünk részt

– foglalta össze a történéseket Halmai Ramon.

Az erőnléti edzők részére tartott előadásra Elek Zsolt utazott el Szombathelyről, aki kollégáival részletes ismertetőt kapott arról, hogy a különböző felmérésekről milyen dokumentációt kell vezetni, azokat hogyan kell rögzíteni. A Talent X rendszernek köszönhetően minden adat egy közös online felületre kerül fel, melynek köszönhetően például a szövetség illetékesei is folyamatosan képben lehetnek a fiatalok fejlődésével kapcsolatban. Bármikor naprakész információkat kaphatnak. Emellett szó esett a sportmozgások elemzéséhez szükséges Catapult-felmérésekről is.