Két győzelem és tíz rúgott gól az NS Mura ellen

Két győzelem és tíz rúgott gól az NS Mura ellen

U15-ös csapatunk 4–3-ra, az egy évvel fiatalabbak 6–0-ra nyertek.

 

A múlt hétvégén a két legidősebb korosztályunk utazott Szlovéniába, ma pedig Muraszombatról érkeztek vendégek az Illés Akadémiára. Ebben a korcsoportban is a mieink bizonyultak jobbnak.

Illés Akadémia U15 – NS Mura U15 4–3 (2–1)

Illés Aka. U15.: Németh H. – Kopácsi B., Bodrogi, Stefanik, Horváth B. – Kopácsi Á., László, Szentkirályi – Wolf, Katona, Baranyai. Cserék: Balikó, Koósz, Horváth A., Karvalics, Bonchis, Király K. Vezetőedző: Németh Richárd.

Gólszerzők: Kopácsi Á. (2), Baranyai, Katona (11-esből)

A nagyon jó erőkből álló muraszombati csapat ellen hamar megszerezték a vezetést a zöld-fehérek, de gyorsan érkezett az egyenlítés is. Egy letámadást követően ismét a mieinknél volt az előny, amit szünet után sikerült megduplázni. A szívósan játszó fekete-fehérek azonban 1–3-ról felálltak, de az Illés Akadémia csapata ismét erőre kapott és az utolsó percben a győztes gólt is megszerezte.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki és a meccs első gólját is mi rúgtuk. Annak ellenére, hogy egyenlített a Mura, mi kontrolláltuk az első félidőt és vissza is vettük a vezetést, sőt, további lehetőségeink is voltak. A második játékrész elején újabb találatot szereztünk, ám a fizikálisan nagyon erős vendégek egy újabb pontrúgás és egy labdakihozatalba csúszott hiba miatt egyenlíteni tudtak. A nagy melegben talán fáradni kezdtünk, de a szívük vitte előre a fiúkat és úgy érzem nem érdemtelenül nyertük meg a mérkőzést

– mondta el véleményét a látottakról Németh Richárd vezetőedző.

Illés Akadémia U14 – NS Mura U14 6–0 (2–0)

Illés Aka. U14.: Pfender – Abért, Tóth B., Szijjártó, Pál – Palkó, Vér, Bécsy – Sándor, Csonka, Zancsics. Cserék: Németh B. – Vert, Szalay, Szabó B., Blum, Bigun, Őri. Vezetőedző: Tóth Zsolt.

Gólszerzők: Zancsics, Vér, Blum, Abért, Bigun, Sándor (11-esből)

A helyzeteivel sokkal jobban sáfárkodó szombathelyi csapat ebben az arányban is megérdemelten nyert a mezőnyben a mérkőzés nagy részében teljesen egyenrangúnak bizonyuló muraszombati együttessel szemben.

Fizikálisan erős csapattal találkoztunk, akik agresszív letámadást mutattak. Mi azonban felvettük a harcot, többször tudtunk már a középpályán labdát szerezni és gyors átadásokkal a kapujuk elé kerülni. Akciógóllal és egy kipattanóra való gyors reagálással kétgólos előnyt építettünk fel az első félidőben. Szünet után egy időre visszaesett a játék színvonala, ám mi mégis tudtunk ritmust váltani és két újabb akciógóllal, egy szöglet utáni találattal és egy büntetővel magabiztosan nyertünk. Ezen a mérkőzésen már sokkal többet kaptam vissza abból, amiket gyakoroltunk, és azt is jó volt látni, hogy a hőség ellenére fizikálisan is rendben voltunk, sőt, az ebből a szempontból remekül felkészített ellenfél fölé nőttünk még a találkozó hajrájában is

– nyilatkozott Tóth Zsolt, U14-es csapatunk vezetőedzője.