Stájerországi túrán az U8 és az U10

Stájerországi túrán az U8 és az U10

Wildonban játszanak Pados József, illetve Biegner Dániel tanítványai.

Rangos nemzetközi tornán fog részt venni ezen a hétvégén az Illés Akadémia U8-as és U10-es korosztálya. A délkelet-stájerországi kisvárosban a Fussballschule Raffl által szervezett „Styrian Trophy 2021” elnevezés tornán 20 csapat indul korosztályonként. Az U8-asoknál az osztrák színeket a Sturm Graz, az SV Wienerberg, az FNZ Weiz, a rendező Fussballschule Raffl, az FAZ Ost, az SV Kapfenberg, a Fussballschule Linz, az FAZ Murtal Juniors, a Vulkanland Talente, az SAZ Allerheiligen, a TWL Elektra Wien, az OÖ Juniors, a GAK Juniors, a TSV Hartberg, az SV Wildon és a TUS Kirchbach képviseli. Magyarországról az Illés Akadémia mellett a Mészöly Focisuli, Szlovéniából pedig az NK Maribor tudta elfogadni a meghívást.

A mieink az A-csoportban játszanak, ellenfeleink négy stájer együttes: a Sturm Graz, az FAZ Ost, az FAZ Murtal Juniors és az SAZ Allerheiligen csapatai lesznek.

Az U10-eseknél már három magyar csapat játszik (a mieink és a Mészöly Focisuli mellett az SC Sopron) és három szlovén (NK Maribor, NS Mura és NK Olimpija Ljubljana). Az osztrák vonalat a rendező FSR mellett az FC Bergheim, a Villacher SV, a Sturm Graz, az FNZ Weiz, a JAZ GU Süd, a ZH Sportauswahl Mürztal, a JAZ Gössendorf, az SV Gralla, az SK Fürstenfeld, a GAK Juniors, a TSV Hartberg, az NZ Gleisdorf és az FC Lendorf Soccerboys biztosítja.

Itt is az A-csoportban leszünk, ellenfélként pedig a stájerországi Mürztal, Sturm Graz és SV Gralla, valamint a salzburgi Bergheim együttesét kaptuk.

A szabálytalanságokat kék (3 perces kiállítás) vagy piros lappal (végleges kiállítás) büntetheti a játékvezető, cserélni majd csak a játékmegszakítások ideje alatt szabad.

Az ötösben mindenki meccsel mindenkivel, az első négy továbblép, és a B-csoport helyezettjeivel játszik (az első a másik csoport negyedikjével, a második a harmadikjával) a kieséses szakaszban.

A csapatok 6+1-es felállásban foczinak, a helyszín a wildoni stadion (Wildon, Rennweg 2). A tornát nézők előtt rendezik meg: ahogy a határon, itt is ellenőrizhetik a koronavírus-elleni védettség meglétét (Ausztriában elfogadott oltásokról szóló német vagy angol nyelvű igazolás szükséges), és általában egy regisztrációs lap kitöltését is kérik a szervezők.