Az Illés Spirit R6 csapata Prágába megy

Az Illés Spirit R6 csapata Prágába megy

A TopGaming regionális nemzetközi Siege Showdown kupa online része zajlott ezen a hétvégén, ahol az Illés Akadémia Spirit remekelt.

Mit remekelt? Játékosaink veszített map nélkül jutottak a legjobb négy közé, azaz a Final Fourba. A cseh Hulca ellen kezdte meg a menetelést a csapat, majd a magyar NEX ellen szorosabb volt az eredmény, harmadjára pedig a cseh játékosokból álló OVG sem jelentett akadályt, és a legjobb 8 között találta magát az Illés Akadémia Spirit.

A csoportkör eredményei:

Only Fans Hulca – Illés Akadémia Spirit 1–7

NEX – Illés Akadémia Spirit 4–7

Online Vision Gaming – Illés Akadémia Spirit 2–7

A legjobb nyolc között már BO3 rendszerben kellett játszani, azaz két map-ot is nyerni kellett a továbbjutáshoz! Talán a tét, talán a mentális fáradtság miatt, de majdnem vereség lett az első pálya vége: 6–1-es vezetésünkről kiegyenlített az ellenfél – a Rulers Esport –, de a hosszabbításban többek között a szombathelyi akadémistánk, Kiss ChiBy Roland top formát idéző játékával 8–7-re mégiscsak győzni tudtunk. A második map már könnyebben ment, 7–3-ra nyertünk

– idézte fel a nap eseményei Szabella Olivér szakosztályvezető.

A cseh és szlovák esportosokat felvonultató Rulers elleni győzelemmel jogot nyert az Illés Akadémia Spirit arra, hogy a prágai Final Fourban szerepeljen. Ott lesz a cseh Fadee is ezen a megmérettetésen: tagjuk az a Jan „HanzT” Endrych, aki az előző Nordic League- és Paddock League-győztes is vallhatja magát, azaz óriási név ebben a szakmában.

A srácok prágai útjáról természetesen jelentkezünk képekkel, videókkal és élő bejelentkezéssel is. No meg aftermovieval – mindez elérhető lesz majd az IAS Facebook- és Instagram-oldalán is.

Akkor indul a Spirit-kopter?

– tette fel a kérdést Rico.

Ha a kopter nem is, a busz biztosan. Találkozunk Prágában, az október 23-24-i hétvégén!

FRISSÍTÉS: sajnos a helyszíni szervezők a COVID-járvány csehországi helyzete miatt kénytelenek a versenyt – legnagyobb sajnálatunkra – online körülmények közé szorítani.