Spanyolország nyerte a Padbol Nemzetek Európa Kupáját

Spanyolország nyerte a Padbol Nemzetek Európa Kupáját

Az Illés Akadémián rendezett versenyen Magyarország a negyedik helyen végzett.

A szombathelyi Illés Akadémia volt a helyszíne a Padbol Nemzetek Európa Kupájának. A szombathelyi utánpótlás-nevelő centrumba hat ország tizenkét csapatát, így 24 résztvevőjét hívta meg a Magyar Padbol Szövetség: ők mutatták meg magukat a XXI. század fúziós sportjában.

Ausztriát, Olaszországot, Portugáliát, Romániát és Spanyolországot láthattuk vendégül. A magyarokat az Illés Béla–Halmai Gábor-, illetve a Zombori Zalán–Bócz Tamás-páros képviselte, tartalékként Bánfalvi Zsolt húzta magára a meggypiros mezt. A csoportküzdelmek során egy mérkőzés két szettig tartott, egy szettben – a teniszből érkező számolás alapján – hat gémet kellett legalább két különbséggel megnyerni. Egy országot két páros képviselt, az elért eredményeket összeadták, majd ez alapján dőlt el a helyosztók párosítása.

A mieink Ausztriát és Romániát megelőzve a negyedik helyen végeztek. Bronzérmes Olaszország lett, míg a döntőben – rekordhosszúsági mérkőzésen – Spanyolország legyőzte Portugáliát. A díjátadó ceremónián a magyar mellett a román és az osztrák padbol szövetségek vezetői is közreműködtek, Szombathelyt a sportért is felelős alpolgármester, dr. László Győző képviselte.