Haladás Viktória-győzelmet ért Szabó Fanni álomszerű debütálása

Haladás Viktória-győzelmet ért Szabó Fanni álomszerű debütálása

A szombathelyiek küzdelmes, nehéz mérkőzésen fiatal tehetségünk fejesével diadalmaskodtak 2-1-re és vették el az Astra veretlenségét a Simple Női Liga 3. fordulójában.

Második hazai mérkőzésére készült szombat délután a Haladás Viktória gárdája, amely a Budaörs elleni idegenbeli siker után ezúttal a még hibátlan Astrával nézett farkasszemet. A szombathelyiek összeállítása ezúttal is Dobó-Nagy Boglárka nevével kezdődött, de Pintér Tekla, Varró Veronika, valamint Németh Adél is a kezdőben kapott helyet, míg Novák Luca, Szabó Fanni, Csáki Eszter, Nagy Dorottya, Hécz Zsuzsanna, Csejtei Emília, valamint Németh Mirtill csereként várt bevetésre. A vasiak számára remekül indult a találkozó, Marlo Sweatman kapáslövésével már a 4. percben megszerezték a vezetést, majd sajnálatos módon az első változtatásra már az első negyedóra végén sor került, Szil Tünde térdsérülése miatt Csejtei Emília lépett pályára. A szünetig már nem változott az eredmény, egygólos volt a zöld-fehérek előnye, a fordulás után pedig újabb akadémista korú játékosok kaptak lehetőséget: Nagy Dorottya, Németh Mirtill, valamint Szabó Fanni is érkezett a pályára, utóbbi számára pedig minden bizonnyal életre szóló élmény és dátum lesz 2023. szeptember 2-a: 1–1-es állásnál Nagy Dorottya volt rendkívül harcos, akinek visszagurításából Kis Anita lőtt kapura, az akció vége sarokrúgás lett. A labda mögé Pintér Tekla állt, remekül rúgta át a hosszú oldalra a labdát, ahol az első NB I-es találkozóján mindössze nyolc perce pályán lévő Szabó Fanni bólintott a kapuba, ismét előnyhöz juttatva ezzel csapatát. A folytatásban aztán az üllőiek hiába próbálkoztak, másodszor már nem sikerült egyenlíteniük, a Haladás Viktória pedig 2–1-es győzelmet aratott és elvette az Astra veretlenségét. A találkozó után természetesen beszélgettünk a főhőssel, aki érthető módon boldogan értékelte nekünk az összecsapást:

Érezhető volt, hogy mindkét csapat nagyon szeretné megszerezni a három pontot, szoros mérkőzést játszottunk. Vezetőedzőnk, Markó Edina azt kérte tőlem, mikor pályára küldött, hogy nagyon figyeljek a védekezésre, de bátran lépjek, csatlakozzak be a támadásokba is és csináljam azt, amit tudok. A gólom előtt aztán sikerült egy szögletet kiharcolnunk, a beívelt labdára a hosszún érkeztem és sikerült értékesítenem a lehetőséget. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem az első NB I-es találatomat, óriási megkönnyebbülés volt ez számomra

– mondta Szabó Fanni