Sorozatban harmadik győzelmét aratta az Illés Akadémia U13

Sorozatban harmadik győzelmét aratta az Illés Akadémia U13

Ráadásul ezt is kapott gól nélkül hozták le Nagy László tanítványai.

Gyirmót SE Győr U13 – Illés Akadémia U13 0–1 (0–0, 0–0, 0–1, 0–0)
Illés Aka. U13: Varga N. – Szakály, Angler, Szántó – Tóth D., Bosnyák Botond – Tasnádi, Bosnyák Bence, Marian. Cserék: Nagy Zs. – Hányi, Laczó, Moldován, Hideg, Grádvohl, Horváth Á., Gurzó, Axnix. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző: Bosnyák Botond (49., 0–1)

Tavaszra abszolút összekapta magát a kék-sárga csapat, és az ősszel tapasztalható nagyarányú vereség már réges-rég elkerülik a gyirmótiakat: novemberben hét góllal bizonyultunk jobbnak, ám most előre lehetett tudni, hogy nem lesz ekkora különbség.

A játékot tekintve sokáig elégedettek lehettünk, „csak” a gól váratott magára viszonylag sokáig. Ám türelmesek voltunk, nem kapkodtunk, ez pedig eredményre vezetett. A harmadik negyed közepén Marian Raul remek beadásából Bosnyák Botond 18 méterről óriási gólt lőtt – mint később kiderült, ezzel ki is alakította a végeredményt.

A Gyirmót tavaszi eredményit nézve tudtuk előre, hogy nem lesz könnyű meccs a mai. Két egyforma erősségű sort készítettem fel a találkozóra, amelyen végig támadólag léptünk fel. Domináltunk, pedig a hazaiak agresszív, kellemetlen stílusban játszottak. Amikor lehetett, tördelték a játékot, sok volt a szabálytalanság, ám sosem lépték át a sportszerűség határait. Előttünk helyzetek adódtak bőven, minőségileg egyáltalán nem láttam kifogásolnivalót. Volt ritmusunk, szellemesek voltunk és kreatívan futballoztunk. Több alkalommal olyan kombinatív játékkal operáltunk, hogy arra csak csettinteni lehetett. Egy hét alatt két csapatot győztünk le: ennek azért van nagy értéke, mert a fehérváriak és a gyirmótiak is teljesen más stílust képviselnek. Most is megállapíthatom, hogy nagyon jó képességű srácok alkotják a keretemet, akik fogékonyak és mindenben partnerek. És ahogyan a meccs után az öltözőben kiderült, nagyon jó hangúak is…

– mondta Nagy László a találkozót követően.