Hátrányból fordítva nyert U17-es csapatunk

Hátrányból fordítva nyert U17-es csapatunk

Ugyan már a találkozó 3. percében vezetést szerzett a Vasas, de a folytatásban egyértelműen a mieink domináltak és teljesen megérdemelten győztek 3–1-re.

Vasas Kubala Akadémia U17 – Illés Akadémia U17 1–3 (1–1)
Illés Aka. U17.: Pataki R. – Frák (Szabó L., 90.),  Bolla B., Kovács B., Stifter (Szemes, 85.)  – Kopácsi Á., Mozsár, Mayer – Baján, Katona (Nagy H., 78), Pruska (Halász, 85.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Pruska (23., 1–1; 48., 11-esből, 1–2), Katona (57., 1–3)

A két csapat őszi mérkőzését Pócs Balázs 86. percben szerezett góljával nyerte meg 1–0-ra az angyalföldi gárda, ezért aztán a visszavágás reménye miatt is nagy iramban kezdett Kovács László és Nagy József legénysége: már az első percben két gólszerzési lehetősége is adódott akadémistáinknak, de ezekkel sajna nem sikerült élnünk. A hazaiaknak viszont nagyobb szerencséjük volt és a 3. minutumban kihasználva egy hibánkat megszerezték a vezetést. Ezt követően kiegyenlített játék következett, majd a 23. percben Pruska Dániel egy hatalmas találattal 1–1-re alakította az állást. Mivel az első félidőben több gól nem esett, a szünetben döntetlenre álltak a küzdő felek.

Térfélcserét követően is a mieink maradtak támadásban és a 48. percben Baján Roland átadását követően Katona István harcolt ki egy teljesen jogos 11-est, amit Pruska Dani váltott gólra. Az 57. minutumban pedig Kopácsi Áron adott egy jó passzt Katona Pistinek, aki egy szép találattal be is állította a 3–1-es végeredményt. A derbi végjátékában helyzetek már nem alakultak ki. A hazaiak ugyan próbálkoztak, de a mieink remekül védekezve magabiztosan őrizték kétgólos előnyüket.

Úgy érzem, hogy a második félidő alapján teljesen megérdemelten nyertünk. Jól összeállít a csapatunk. Örülök, 0–1-ről úgy sikerült fordítanunk, hogy szó szerint játszottuk a focit. Nagyon elégedett vagyok a srácokkal, ők pedig most boldogan énekelhetnek hazafelé a buszon

– nyilatkozta immár Szombathelyre tartva Kovács László vezetőedző.