Sokba került az elhibázott büntető

Sokba került az elhibázott büntető

Egyértelműen győzelmi esélyt szalasztott el a Vasas otthonában U17-es csapatunk. Akadémistáink 0–0-ás állásnál 11-est rontottak és ezt a sors a végén vereséggel büntette.

Vasas Kubala Akadémia U17 – Illés Akadémia U17 1–0 (0–0)
Illés Aka. U17.: Kovács M. – Mozsár, Halász, Kovács B., Nagy R. H. (Szemes, 61.) – Nagy B., Bolla B., Zsédely (Mayer G., 61.) – Szvoboda (Pruska, 83.), Ötvös (Varga D., 83.), Udvardi (Bonyhárd, 70.). Vezetőedző: Kovács László.

Kifejezetten jól kezdtek a remek erőkből álló angyalföldiek otthonában Kovács László és Nagy József tanítványai, akik taktikailag tökéletesen felkészülten léptek pályára. Ennek köszönhetően akadémistáink sok labdát szereztek, melyekből több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, de ezek sajnos kimaradtak. Sem Udvardi Ádám, sem pedig Szvoboda Dániel nem tudta gólra váltani lehetőségét. Igaz, hogy közben a hazaiak is megszerezhették volna a vezetést, ám vagy a védőink, vagy pedig a kapuban jól teljesítő Kovács Martin akadályozta meg őket ebben, így az első félidő gólnélküli döntetlenre zárult.

Szünet után a fővárosiak nagyon gyorsan döntésre akarták vinni a dolgot, de a csapatunk jól állta a sarat. Ebben sokat segítettek a csereként beálló játékosaink is. A 72. percben aztán Pretz Norbert szabálytalankodott, amiért ő piros lapot kapott, míg a mieink 11-eshez jutottak. Ezt azonban nem sikerült értékesítenünk, ahogy a kipattanót sem. A kihagyott óriási ziccerért sajnos óriási árat kellett fizetnünk, ugyanis a mérkőzés hajrájában egy eladott labdát követően Pócs Balázs lőtt a hálónkba, aki ezzel be is állította az 1–0-ás végeredményt.

Nagy meglepetést okozhattunk volna, ha sikerül a 11-est értékesítenünk. Büszke vagyok a srácokra, mert okosan lelkesen, taktikusan játszottak. Ez egy tipikus egygólos mérkőzés volt. Kár, hogy ezt az egy találatot nem mi szereztük meg. Abban azért biztos vagyok, hogy a Vasas otthonában nem sok vendégcsapatnak terem majd babér. Úgy látom, hogy a mi legénységünk szépen fejlődik, remélem, hogy ez a folytatásban eredményességgel is párosul majd

– fogalmazott a derbit követően Kovács László vezetőedző.