Gimnáziumi évnyitó

Gimnáziumi évnyitó

Szeptember 1-től elkezdődik az oktatás az Illés Gimnáziumban.

Stílszerűen a Queen We are the champions dalára vonultak ki a diákok az Illés Gimnázium évnyitó ünnepségén. A Himnusz közös eléneklését követően a gimnázium létrejöttében közreműködőket, az új tanári kart, az osztályt és a szülőket Illés Béla alapító akadémia-igazgató köszöntötte, párhuzamot vonva az akadémia 2007-es megalapítása, és a mostani kilencedikesek életkora között.

Szimbolikus ez a 14 év: a diákjaink és az akadémia is közösen kezdi meg a felnőttséghez vezető utat. A kezdetekben még csak álmodtunk arról, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor elkészül ez az épület. Az álmokat tervezés követte, a tervezést megvalósítás és kivitelezés – így ma, 2021 augusztusában itt állunk mindnyájan

– emelte ki beszédében Illés Béla.

Az osztályból Csáki Eszter, Kleinert Petra, Takács Donát és Lehel Roland idéztek Esterházy Péter A halacska csodálatos élete című kötetében megjelent A káprázat országa című írásából, amiben a különböző futballstílusokról van szó, valamint arról, hogy a foci a kultúra része.

Gimnáziumunk igazgatója, Károlyi Frigyes elmondta, hogy rendkívül esemény iskolaalapításon részt venni, ritka és kiváltságos tett a gimnázium elindítása. Külön köszönetet mondott a szülőknek a bizalomért, hiszen a felvételi időszakában még csak terv volt az osztály elindítása. A gimnázium célja olyan, a profi labdarúgásra készülő gyerekeket okítani, akik a civil életben is megállják majd a helyüket.

Az Illés Gimnázium kilencedikes osztálya 31 fővel – 17 fiúval és 14 lánnyal – szeptember 1-jén kezdi meg a 2021/2022-es tanévet.