Sokat jelentett az egy év korkülönbség

Sokat jelentett az egy év korkülönbség

Szlovéniában kezdte meg az évet Sátori Barnabás csapata.

Nafta Lendva U17 – Illés Akadémia U16 5–1 (2–1)
Illés Aka. U16:
Tama – Abért B., Rózsa, Blum, Gyapjas – Palkó, László, Zsiga – Bene, Skravanek, Pljesovszki. II. félidő: Németh B. – Pénzes, Németh R., Blum, Erdei – Palkó, Szabó B., Vér – Abért O., Skravanek, Pécskai. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Skravanek (14., 1–1)

A 2022-es nyári felkészülési mérkőzések sorát – rögtön nemzetközi összecsapással – az U16-os korosztályunk nyitotta meg. A mieink Lendvára buszoztak, ahol a Nafta egy évvel idősebb korosztályával küzdöttek meg. Ezt az egy év jelentette fölényt igyekezett mihamarabb kihasználni a hazai csapat – ez eredményre is vezetett, ám a mieink sem maradtak adósak, és gyorsan sikerült egyenlíteni. Egy visszapasszolt labdánál Skravanek Lázár Tamás agresszíven letámadott, és úgy zavarta meg a kapust, hogy annak felívelésébe remek ütemben blokkolt bele, a támadóról pedig a kapuba pattant a labda. A szünetre mégis a muravidékiek mehettek előnnyel, mert egy sarokrúgás után visszavették a vezetést.

A szünetben nyolc helyen is cserélt Sátori Barnabás. A játékban ebben a periódusban sem volt különbség, ám a félidő felénél kettőre nőtt a különbség, majd a hajrában kétszer is betaláltak a lendvaiak, így 5–1-re nyerték meg a felkészülési találkozót.

Egész mérkőzésen látszódott, hogy egy évvel idősebbek ellen játszottunk. Gyorsabbak és erősebbek voltak, ez a párharcokban és a futógyorsaságban mutatkozott meg leginkább. Próbáltuk a saját futballunkat mutatni: talán az első félidőben sikerült ez jobban. Ekkor azonban két gólt is szöglet után kaptunk, ami rendkívül bosszantó. Fordulás után sem volt a játékban különbség, de a labdavesztések után érezhető volt, hogy ők a gyorsabbak. A végén kaptunk két gólt, ezért lett meglátásom szerint túlzó a végeredmény. Tanulságos és hasznos mérkőzés volt, látszik, hogy miben kell előrelépnünk. Több új játékost kell beépíteni, ma az újakon kívül próbajátékos is szerepet kapott a csapatban. Alakulgatunk, van munka bőven, de hiszen ez az időszak erről szól

– értékelt Sátori Barnabás a mérkőzést követően.