Kezdésnek kifejezetten biztató volt

Kezdésnek kifejezetten biztató volt

Egy balszerencsés találattal szenvedett 1–0-s vereséget U19-es csapatunk. Horváth András legénysége végig egyenrangú ellenfele volt a ZTE II.  együttesének.

Illés Akadémia U19 – ZTE FC II.  0–1 (0–0)
Illés Aka. U19.:
Kovács M. – Szvoboda, Kozári, Halász, Stifter – Mozsár, Kovács P., Bonyhárd – Mayer, Tama G., Pruska. Cserék: Molnár-Végh – Frák, Váncsa, Zsédely, Varga D., Ötvös, Kovács B. Vezetőedző: Horváth András.

Nagy Huba, Bolla Bence és Vert Tamás személyében három egykori akadémistánkkal a keretében érkezett hozzánk a zalaiak NB III-ban szereplő együttese.

A derbi első veszélyesebb szituációja Mayer Gergő jobbról érkező szabadrúgása után alakult ki, de sajna nem végződött góllal az akció. A 12. percben aztán a ZTE is közel járt a vezetés megszerzéséhez, de Kovács Martin lábbal hárítani tudta a ziccert. Ezt követően főként mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek. Az első félóra végén aztán újfent a kapusunk jeleskedett: Kovács Martin szép mozdulattal paskolta szögletre a bal alsóba tartó lasztit. Nem sokkal később a vendégek cerberusa is védett egy nagyot, amikor Tama Gergő lövését hárította. A 40. percben Pruska Dániel jó 25-26 méterről szabadrúgásból találta el a keresztlécet, ahonnan a laszti minden valószínűség szerint a gólvonalon túlra pattant, ám ezt a sípmester és asszisztense másként látta, így a félidőben 0–0-ra állt a mérkőzés.

A szünetben Horváth András alaposan átalakította a csapatát, de ez a játék minőségén egyáltalán nem rontott. Sőt, Ötvös Gábriel révén kétszer is betalálhattunk volna, ám először egy mezőnyjátékos fejelte ki a gólba tartó labdát, majd a kapus piszkálta szögletre a sistergős bombát. A 75. percben viszont egy megpattanó lövésből megszerezte a vezetést a ZTE, és mind később kiderült, ez a szerencsés gól az 1–0-s győzelmüket is jelentette egyben.

A felkészülés ezen szakaszában megpróbáltam mindenkinek megfelelő játéklehetőséget adni. Úgy gondolom, hogy a srácok hozzáállásával maximálisan elégedett lehetek. Az út elején járunk, még több felkészülési mérkőzés vár ránk. A hibákat majd igyekszünk kijavítani. Nem vagyok elégedetlen, mert nagyon sok biztató jelet láttam. Az eredmény akár fordított is lehetett volna, ha a kapufás gólunkat megadja a játékvezető. Panaszra nincs okunk, megyünk tovább

– fogalmazott Horváth András vezetőedző.