Sokat értek a remek pontrúgásaink

Sokat értek a remek pontrúgásaink

Nehezen indult az U15-ös csapatunk Kaposvár elleni mérkőzése, a vége azonban fölényes, 5–0-s győzelem lett. A góljainkhoz nagyon kellettek a rendkívül veszélyes szabadrúgásaink, szögleteink is.

Illés Akadémia U15 – Kaposvári Rákóczi BFLA U15 5–0 (1–0)
Illés Aka. U15.:
Tama M. – Pénzes (Takács D., 74), Rózsa, Blum, Bécsy – Németh R. (Vér, 74.), László (Nagy K., 62.), Palkó – Zsiga (Pécskai, 62.), Liplin (Abért O., 62.), Meskó (Vert B., 55.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Rózsa (21., 1–0), Blum (54., 2–0; 73., 4–0), Palkó (57., 3–0), Abért O. (79., 5–0)

Óriási elánnal ugrottak egymásnak a csapatok, de a nagy iram a derbi elején helyzetekben nem igen nyilvánult meg. A 10. percben ugyan már azt hittük, hogy 11-est rúghatunk, ám a játékvezető nagy meglepetésre azt a Palkó Áront büntette sárga lappal, akit száguldó mozdonyként ütött el a vendégek kapusa. Igaz, a „randevú” inkább a cerberust érintette fájdalmasan. A 22. minutumban viszont már nem kellett mérlegelnie a sporinak, ugyanis Zsiga Patrik szabadrúgása után Rózsa Máté teljesen szabályos gólt szerzett, amivel a félidőben 1–0-ra vezettünk is.

A második félidő első találatát is egy Zsiga Patrik-féle pontrúgás előzte meg: a pompás ívelést ezúttal Blum Barnabás bólintotta a hálóba. Nem sokkal később Palkó Áron is feliratkozott a góllövők közé, aki Vert Bence passza után lőtte ki 17 méterről a jobb alsó sarkot. A mérkőzés végére az amúgy lelkesen harcoló vendégek szinte teljesen elkészültek az erejükkel, ezt pedig Blum Barnabás és Abért Olivér büntette egy-egy góllal.  Előbbi Palkó Áron szöglete után fejelt a hálóba, utóbbi pedig a Pécskai Levente lövése utáni kipattanó lasztit bombázta elemi erővel a kapuba. Így végül 5–0-ra nyerték meg a mérkőzést Sátori Barnabás és Varga Roland tanítványai.

Kimondottan kellemes meglepetés volt az ellenfél játéka. Annak ellenére, hogy 5–0 lett a meccs vége, nagyon meg kellett küzdenünk ezért a győzelemért. Igazából 2–0-ig igen nehéz volt a mérkőzés. Addig is a mi akaratunk érvényesült, de a vendégek keményen harcoltak. Fölényes siker ide, avagy oda, a kulcs szerintem a védekezésünk volt. Nagyon kellett hátul a stabilitás ahhoz, hogy elöl is eredményesek lehessünk. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez. Örülök annak, hogy az előzetesen megbeszélteket végig betartották és most sem kaptak gólt

– nyilatkozta a derbit követően Sátori Barnabás vezetőpedző.