Sok-sok helyzet, egy gól, egy pont

Sok-sok helyzet, egy gól, egy pont

Szűcs János együttese Szegeden játszott.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia U15 – Illés Akadémia U15 1–1 (1–0)
Illés Aka. U15: Rapali – Angler J., Hányi D., Szakály, Csonka – Bosnyák Botond, Mihály (Hideg, 57.), Sánta – Horváth Á., Szabó B. (Börczi, 57.), Németh L. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Horváth Á. (77., 1–1)

A szegedi meccs akár ideálisan is kezdődhetett volna számunkra, hiszen már a 20. másodpercben ziccerünk volt, Bosnyák Botond azonban nem tudott a hazai kapus eszén túljárni. Kellemetlen, agresszív csapat volt az ellenfelünk – nem is úgy működött a játékunk, ahogy kellett volna, a párharcokban nem megfelelő intenzitással mentünk bele. Az első negyedóra végén egy beadás utáni lecsorgóból megszerezték a vezetést a szegediek. Szép lassan átvettük a játék irányítását, támadtunk, de a szünetig nem változott az eredményt.

Úgy kezdtük a második játékrészt, ahogy szoktuk: ezúttal a 40. másodpercben volt ziccerünk, sajnos ez sem végződött góllal. A szegedi játéktér erősen „hazai”-nak minősült: Mihály Danit buktatták, Németh Leventét orrvérzést érően ütötték el a büntetőterületen belül, ám mindkétszer mehetett tovább a játék. Bosnyák Botond, Horváth Ármin, Sánta Ricsi, Szabó Botond előtt is adódott nagy lehetőség; volt, hogy a gólvonalon blokkoltak a szegediek. Németh Levente átlövései is góllal kecsegtettek, ám ezek egyikéből sem született szombathelyi találat. A 8-10 nagy-nagy lehetőség után egy „kisebből” csak megszületett a teljesen megérdemelt gólunk: a 77. percben Horváth Ármin a 16-oson belülre érve szépen elrúgta a hosszú sarkot, 1–1. A hátralévő időben is a támadásra fektettük a hangsúlyt, azonban újabb gólt nem tudtunk szerezni, 1–1-gyel zárult a szegedi túránk.

Egy szimpatikus csapat volt az ellenfél, akik lelkesek és határozottak voltak, ráadásul próbáltak futballozni: ezek alapján pozitív töltete volt a meccsnek. A bekapott gól után átvettük az irányítást, rengeteg helyzetünk volt, kétszer büntetőt is kellett volna kapnunk. A sors igazságtalansága lett volna, ha ezt a meccset elveszítjük! A II. félidő alapján gólokkal kellett volna nyernünk: muszáj hatékonyabbnak lennünk a befejezéseknél, koncentrálni kell, ugyanis az ilyen meccsekből három pontot kell begyűjteni. Összegezve inkább elégedetlen vagyok, ebben a meccsben benne volt a győzelem, viszont mentálisan ezúttal is rendben voltunk, szívüket-lelkületet bele tették a gyerekek, szenvedélyes játékot láthattam

– értékelte a mérkőzést Szűcs János vezetőedző.