Parádés támadójáték

Parádés támadójáték

Zöld-fehérek egymás ellen: a szombathelyiek támadófutballjára nem volt ellenszere a győrieknek.

Illés Akadémia U16 – ETO FC Győr U16 5–0 (2–0)
Illés Aka. U16: Őri K. – Klement, Nyári, Papp – Sipos-Kiss (Szilvási, 81.), Bolla Á., Kelemen (Szele, 46.), Molnár L. – Söptei, Krone, Sági (Tóth E., 69.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Nyári (39., 1–0), Krone (44., 2–0; 77., 4–0), Molnár L. (59., 3–0), Söptei (86., 5–0)

Egymás mellett találta magát a két csapat a tabellán az ötödik forduló után – igaz, az ETO csak négy találkozót játszott. 7-7 pont állt mindkét gárda neve mellett, azonban nagy különbség volt, hogy a mi találkozóinkon 5,6-os az átlagos gólszám, míg a győrieknél mindössze 2. Talán a meccs előtti kérdés az is lehetett, hogy a mi támadófutballunk vagy az ETO nagyszerű védekezése dominál-e ma? A 90 percet követően megkaptuk a számunkra örömteli választ.

Helyzet itt, helyzet ott, élvezetes volt a két csapat összecsapása: egyrészt egyik fél ismert elveszett labdát, másrészt bátran vállalkoztak lövésre és helyzetek kialakítására. A 38. percben a 16-os vonalán Krone Niklas forgatta be a védőjét, buktatták, ami miatt szabadrúgást kaptunk. Az Illéses kupaktanács végén egyedül Nyári Olivér maradt a labda mögött és ballal óriási gólt rúgott a jobb felső sarokba, 1–0. Ezzel még nem ért véget a remek első félidei hajrá: Bolla Áron passzát Krone Niklas vette át, maga elé engedte és 14 méterről kilőtte a hosszú alsót, 2–0!

A 63. percben harmadik gólunkat is megszereztük! Egy baloldali szabadrúgás-kombináció végén Szele Máté adott középre, Molnár Leventének még arra is volt ideje, hogy az ötösön átvegye a labdát és a kapu bal felébe lőtt, 3–0. A győriek is szerették volna megszerezniük becsületgóljukat, azonban Őri Krisztofer nem engedélyezte ezt: a 70. percben egy jobb oldali akció végén egy 14 méteres lövésnél mutatott be nagy védést! A hajrára fordulva egy remek passz után Bolla Áron startolt a labdára, ám a kapujából jó ütemben kilépő hálóőr el tudta paskolni azt, éppen Krone Niklas elé, aki a kipattanót a 16-os vonaláról az üres kapuba helyezte, 4–0! Nehéz volt megtalálni, hogy melyik volt eddig a legszebb találatunk a meccs eddigi góljai közül… mindenesetre Söptei Bálint tovább bonyolította a válaszadást erre a kérdésre. A 86. percben a 16-os jobb oldali sarkánál vette át a labdát, átfűzött minden útjába kerülő győrit és az ötös jobb sarkáról a hosszú felső sarokba bombázott, 5–0!

Szebbnél szebb gólokat szerzett egy jó csapat ellen az Illés Akadémia U16, ráadásul a 6. fordulóban már a harmadik találkozónkon nem engedélyeztünk gólt ellenfelünknek!

Amit elterveztünk, amit képviselünk, azt meg is tudtuk valósítani. Próbáltuk sokat birtokolni a labdát. Ellenfelünk hosszú indításokra rendezkedett be – ezekkel volt némi problémánk. Sok lehetőséget alakítottunk ki, amelyekből ötöt gólra is váltottunk. A második félidőben éreztem a játékunk igazi átütőerejét, egy olyan magabiztosságot, ami korábban is jellemzett bennünket. Külön gratulálok a srácoknak ahhoz, hogy hátul lehúzták a rolót! Úgy érzem a további munkához lökést ad a mai szép győzelem

– mondta Németh Richárd vezetőedző.