Sok játéklehetőséget kaptak a keret tagjai

Sok játéklehetőséget kaptak a keret tagjai

Akadémiánk U11-es csapata csoportgyőztesként egészen a torna hatodik helyezéséig menetelt.

Szombaton az U11-esek vetélkedését is megrendezték a nemzetközi Pittentalcup keretében. Az ausztriai Scheiblingkirchenben pályára lépő 16 gárda között ott voltak Biegner Dániel tanítványai is, akik a C-csoportba kaptak besorolást. A mieink az első fordulóban a bécsi SC Wiener Viktoria együttesét az 1×12 perces mérkőzésen 3–0-ra verték, majd a következő körben 1–1-es döntetlent játszottak a szintén osztrák TSV Hartberg fiataljaival. A harmadik fordulóban aztán a kvartett rangadóján 1–0-ra nyertünk a USV Kirchberg am Wechsel legénysége ellen és így 7 ponttal, 5–1-es gólkülönbséggel a csoportunk első helyén jutottunk tovább.

A legjobb nyolc között egy újabb egygólos összecsapás következett, ám ezúttal sajnos mi húztuk a rövidebbet: a torna későbbi győztese, az SC Theresienfeld 1–0-ra nyert ellenünk. Ez pedig azt jelentette, hogy az 5-8. helyezésekért maradtunk harcban. Ebben a csatában pedig azzal az USV Kirchberg am Wechsellel találkoztunk először, amelyet a csoportkörben már 1–0-ra legyőztünk. A különbség ezúttal is minimális volt, szerencsére újfent a mi javunkra, ugyanis 2–1 lett ide. Így az 5. helyért a Grazer AK csapatával találkozhattunk. Ezt a derbit aztán a gráciak nyerték 1–0-ra, így pedig Biegner Dániel tanítványai a 6. pozícióban zárták az erőfelmérőt.

Az idei U11-es Pittentalcup aranyérmese a SC Theresienfeld lett megelőzve a szlovák FC Petrzalka Bratislava, valamint a JAZ GU Süd együtteseit.

A tornán 6+1-es felállásban, a megszokottnál nagyobb pályán játszottunk, igen rövid és gyors, 12 perces mérkőzéseket. A mai napon ismét egy más futballkultúrából kaptunk ízelítőt. Ez jó dolog, mivel újabb kihívást jelent a játékosaink számára. A játék minőségében jobbat kellett volna produkálnunk ahhoz, hogy még eredményesebbek legyünk. Főleg a megjátszhatósággal voltam elégedetlen. Abban mindenképpen előre kell lépnünk. A legnagyobb pozitívum, hogy két próbajátékossal kiegészülve bő kerettel tudtunk jönni. Mindenki sok lehetőséget kapott, a gyerekek megmutathatták, hogy hol is tartanak a fejlődésben és milyen potenciál rejlik bennük. Jó képet kaptunk a jövőre vonatkozólag

– fogalmazott a tornát követően Biegner Dániel, aki a Pálla Norbert, Sóvári Dávid – Károlyi Levente, Pető-Takács Botond, Babos Kolos, Fazekas Bruno, Jáger Noel, Szukics Alex, Varga Vince Lőrinc, Török Balázs, Német Ádám, Giliczó László, Takács Kada, valamint Tóth Zsombor alkotta keretet szerepeltethette.