Bronzérmes lett az Illés Akadémia U13

Bronzérmes lett az Illés Akadémia U13

Szlovéniában járt nemzetközi tornán Szűcs János együttese.

Az Illés Akadémia U13 Muraszombatra utazott, ahol a zöld-fehérek az Avto Rajh Open 2023 nemzetközi tornán vettek részt. A 12 csapatot felvonultató eseményen 20 perces mérkőzéseket játszottak a felek. A mieink az A-csoportba kerültek. Itt az NK Roho VBO elleni 4–0-val kezdtünk, ám az NK Malecniktől 1–0-ra kikaptunk. Az előzetes várakozás alapján úgy gondoltuk, hogy az NS Mura elleni mérkőzés lesz a csoport rangadója. 2–0-s vereséget szenvedtük, így lépéshátrányba kerültünk a legjobb négy közé jutást illetően. Negyedjére az NK Brezice volt az ellenfelünk: nagy fölényben játszottunk, 7–1-re győztünk. Ezzel kiderült: az NK Maribor Tabor elleni utolsó csoportmeccs dönt arról, ki lép tovább az elődöntőbe. A nyomást Szűcs János tanítványai bírták el, 2–0-ra diadalmaskodtunk, így a 100%-os NS Mura mögött mi léptünk tovább.

Az elődöntőben a másik csoport elsőjével, az addig szintén 100%-os, még gólt sem kapó fővárosi NK Olimpija volt az ellenfelünk. Talán a torna legszínvonalasabb meccsét játszottuk velük, nekünk volt több helyzetünk, de nem sikerült betalálnunk. A 0–0-t büntetőrúgások követték: Hajba Botond kettőt is hárított, ám ezek után mi hármat elhibáztunk, így végül 3–2-vel a szlovének kerültek a fináléba. A harmadik helyért – pihenő nélkül – az NS Murával meccseltünk: ezúttal nem volt kérdés, alaposan visszavágtunk a rendezőknek és 3–0-ra győztünk! A döntőben – büntetőrúgások után – az NK Maribor legyőzte az NK Olimpija Ljubljanát. A torna legjobb góllövője a 7 találatig jutó Szabó Botond lett.

Szűcs János vezetőedző a Hajba Botond, Schepanski Noah – Angler Benett, Bock Bence, Dobovánszky Ábel, Fonnyadt Zétény, Lakatos Krisztián, Magadics Milán, Mihók Martin, Módly Samu, Németh Barnabás, Orbán Roland, Reiber Marcell, Szabó Botond, Szalma Zétény, Székely Máté, Takács Ákos összetételű keretet játszatta.

Érdekes torna volt ez a mai. A gyerekek hullámzó teljesítményt nyújtottak, hiszen nem mostanában szerepeltünk ilyen tornarendszerben. Az első sima győzelem után kétszer kikaptunk – minden ellenfelünk kivárásra játszott –, ezeken a találkozókon „elcsúsztunk”, hiszen a helyzeteink megvoltak. Az utolsó csoportfordulóban ki-ki meccset játszottunk a továbbjutásért, amit meg is nyertünk. Meglátásom szerint nem a jobbik csapat jutott a döntőbe: kimaradtak a helyzeteink az Olimpija ellen, míg a büntetőrúgásoknál Hajba Botond hiába fogott meg kettőt is, hármat kihagytak a rúgóink. A harmadik helyért minden szinten ellenfelünk fölé nőttünk. Néhány játékosom mentális ereje tetszett a mai napon, de volt, akié bizony nem, mert a versenyszituációra nem tudtak megfelelően reagálni. Biztató, hogy az NK Maribor és mi akartunk igazán focizni, a többiek nem erre helyezték a hangsúlyt. Gratulálok a srácoknak a dobogós helyezéshez

– értékelte a napot Szűcs János vezetőedző.