Megnyerte az ezüstágat az Illés Akadémia U9

Megnyerte az ezüstágat az Illés Akadémia U9

Egyre inkább belejöttek Hujber Gábor tanítványai.

A hagyományos Pittentalcup nemzetközi tornán ezúttal is ott volt az Illés Akadémia: német, osztrák, magyar és szlovákiai csapatok érkeztek Scheiblingkirchenbe. A mieink Mándli Marcell, Baráth Olivér, Geregai Levente, Majoros Márk, Tóth Zsombor, Kovács Levente, Pluska Witold, Magyar Zalán, Giliczó Balázs, Horváth Levente, Farkas Dominik, Komondi Noel, Bonchis Damian összetételben utaztak el Alsó-Ausztriába. A 16 csapatot felvonultató tornán négy darab négycsapatos csoportba kerültek az együttesek. A találkozók játékideje 12 perc volt. Nem indult jól a torna Hujber Gábor együttese számára: a bécsi SV Esslingtől 3–2-re kikaptunk, majd a stájer JAZ GU-Südtől 3–0-ra. Az SVg Pitten Hamburgert 4–0-ra legyőztük, így a csoport harmadik helyén zártunk. Ezzel az ezüstágra kerültünk.

Itt aztán a bajorországi SV Gendorf-Burgkirchen ellen, valamint a csoportküzdelmek során megismert SVg Pitten Hamburger ellen is 8–0-ra győztünk, míg a stájer FAZ Murtal Juniorst 3–0-ra múltuk felül. Ezzel a torna 9. helyen zártunk.

Az első mérkőzést elrontottuk – ez pedig kihatással volt az egész tornánkra, hiszen ezen vereség következtében végül az ezüstágra kerültünk. Ott azonban jól futballoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, amelyekből sok gólt szereztünk. A keret minden tagja kapott bőven játéklehetőséget, és szinte minden mezőnyjátékosom betalált ma! Ma megtanultuk, hogy sokkal gyorsabban kell alkalmazkodunk, és azt is, hogy az ilyen típusú tornákon sok minden múlik a fizikális erőn – talán ebben van hiányérzetem, ugyanis az első nyolc között erősebb ellenfelekkel játszhattunk volna. Pozitívum, hogy az első két találkozó után mindegyik meccsünket megnyertük, ugyanis a támadófutballunk aktívnak és eredményesnek bizonyult a torna ezen szakaszában

– mondta Hujber Gábor vezetőedző.