Sok helyzet, öt gól, vereség

Sok helyzet, öt gól, vereség

Főpróbát tartott Kovács László és Nagy József csapata.

Illés Akadémia U17 – ETO FC Győr U17 2–3 (1–0)
Illés Aka. U17:
Kovács M. – Mozsár, Halász, Kovács B., Nagy R. H. – Nagy B., Bolla, Zsédely – Szvoboda, Ötvös, Udvardi. Cserék: Olasz – Mohos, Frák, Bonyhárd, Mayer, Pruska. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Szvoboda (33., 1–0), Udvardi (55., 2–2)

A csütörtök délelőtti felkészülési mérkőzésen az U17-es korosztályunk az ETO legjobbjait fogadta.

A 3. percben Szvoboda Dániel szerzett labdát a középpályán, egyedül tört vele kapura, de lövésével eltalálta a győri hálóőrt. A kipattanót Ötvös Gabriel szedte össze, középreadását Zsédely Bence az ötös hosszú sarkáról lőtte fölé-mellé. A 21. percben Bolla Bálint lépett ki jól, de végül utolérték, így oda lett nagy a lehetőség – a helyzet végén azért Szvoboda megkísérelt egy lövést, de ez csemegének bizonyult.

A vezetést a 33. percben szereztük meg: Udvardi Ádám hámozta át magát négy győri védőn a 16-os bal sarkáról majdnem a jobbig. Itt finoman Szvoboda Dániel elé helyezte a labdát, a cséká pedig 15 méterről jobbal a jobb sarokba lőtt, 1–0. Kisebb lehetőség adódott ezek után az ETO előtt is, de tulajdonképpen megérdemelt előnnyel vonultunk szünetre.

A második félidő pocsékan indult: egy jogosan megítélt büntetőből egyenlítettek a győriek, majd egy bal oldali akció végén középre tett labdából az érkező támadó a bal oldali kapufa segítségével továbbított a hálónkba, 1–2. Hamar meglehetett volna a mi második gólunk is: Szvoboda lépett ki a leshatáron, de az ötös sarkáról leadott lövését a kapus szögletre tolta. Az egyenlítés az 55. percben született meg: Zsédely Bence fülelte le a vendégek passzolgatását a védőzónájukban, Udvardi Ádám elé passzolt, aki a kirohanó kapus fölött 20 méterről a kapuba emelt, 2–2. Két perc múlva egy gyorsan elvégzett bedobás után megint Udi került helyzetbe, az ötös sarkáról nagy erővel fölé lőtt.

Hatvan perc elteltével mindkét csapat többet is cserélt. A 66. percben egy szabadrúgás után az ötösünkön belül pattant le a labda, onnan a kapufára, majd egy zöldmezes győri elé, aki közvetlen közelről belsőzött a ketrecünkbe, 2–3. A 85. percben egy szabadrúgás után Pruska Dániel lőtt 7 méterről fölé, nem sokkal később Szvoboda jó beadására Mohos Barnabás és Mayer Gergő is startolt, de a győri kapus kaparintotta meg a labdát.

Ikszes találkozón mi több helyzetet dolgoztunk – és hagytunk is – ki, a győriek sokkal jobb hatékonyságuknak köszönhetik a győzelmüket.

Utolsó edzőmérkőzésünkön nagy elánnal játszottunk. Sok párharcot és gólhelyzetet hozott a mérkőzés – ez utóbbiakat kell jobb százalékkal értékesítenünk, ha nyerni akarunk. A második félidő elején rövidzárlatunk volt, de ezt követően mégis vissza tudtunk jönni a meccsbe. Komoly egyéni hiba után egy pontrúgást követően megint a Győrnél volt az előny, ennek ellenére végig nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, több labdaszerzésünk és ezekből lehetőségünk volt, sajnos azonban ezek kimaradtak. Ezek kihasználásában javulnunk kell, és akkor az ehhez hasonló mérkőzéseket meg tudjuk nyerni

– mondta a mérkőzést követően Kovács László.