Megfordította az Illés Akadémia U16

Megfordította az Illés Akadémia U16

A keménységre gólokkal válaszoltunk.

Fussballakademie Burgenland U16 – Illés Akadémia U16 1–5 (1–2)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Tasnádi Á., Kelemen M., Molnár L. – Sági, Tóth K., Hende, Szele – Klement, Krone, Söptei. Csereként pályára léptek: Őri K. – Kelemen G., Markó, Szép, Szilvási, Bolla Á., Tudor, Tóth E. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Tóth E. (2), Söptei, Sági, Klement (11-esből)

A nagymartoni találkozó első bő negyedórájában még szoknunk kellett a körülményeket: széllel szemben játszottunk és nem volt meg a ritmusunk. Egy szöglet utáni kipattanóból a burgenlandiak szerezték meg a vezetést. Azonban a szünetig megfordítottuk az eredményt! Söptei Bálint remekbe szabott szabadrúgásgóljával egyenlítettünk, majd egy oldalról belőtt labda után Sági Marcell találatával már mi vezettünk.

A hazaiak 2-3 passznál nem tovább nem cifrázták, inkább felrúgtak a labdát és abból szerettek volna helyzetet kialakítani, ám ebben a periódusban ezt már nem engedélyeztük számukra.

A II. félidőben is mi futballoztunk és háromszor is mattoltuk a hazaiak védelmét. Már Krone Niklas lövése is gólt ért, ám a kapustól kipattantó Tóth Erik kotorta be (1–3), míg ugyanő végzett el egy oldalszabadrúgást: az erősen, a hosszú sarok felé lőtt labdába végül senki nem ért bele és úgy vágódott a kapuba, 1–4. Zárásként Klement Dávid harcolt ki büntetőt, amit értékesített is, kialakítva az 5–1-es Illés Akadémia-sikert.

Elég kellemetlen csapattal játszottunk – néha a durvaság határát is átlépték. Az első 20 percet leszámítva voltak jó dolgaink. Nem volt meg az a folyamatos szép futball, mint legutóbb, de tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez. Gördülékeny volt a játékunk, elégedett lehettem a látottakkal

– nyilatkozta Németh Richárd.