Sok helyzet, három gól

Sok helyzet, három gól

U16-os csapatunk a TSV Hartberg ellen diadalmaskodott.

Illés Akadémia U16 – TSV Hartberg U16 3–1 (2–0)
Illés Aka. U16 (keret):
Németh B., Őri K. – Markó, Nyári, Molnár L., Sipos-Kiss, Bolla Á., Szele, Söptei, Angler J., Kelemen G., Kelemen M., Csonka, Hányi D., Börczi, Tóth K., Szilvási, Sági, Kiss-Szécsényi. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Söptei (22., 1–0), Sipos-Kiss (45., 2–0), Sági (90., 11-esből, 3–1)

Egy hét alatt immáron a második osztrák ellenféllel csapott össze Németh Richárd és Varga Roland korosztálya. U16-osaink kezdték kezdeményezőbben a meccset: Nyári Olivér szabadrúgása után Molnár Levente fejesénél kellett védenie a vendégkapusnak. A félidő felénél sikerült megszereznünk a vezetést: jól működött a letámadásunk, Söptei Bálint szerzett labdát és higgadtan lőtt a hálóba, 1–0. Egyenlíthetett volna a Hartberg a 40. percben: már Németh Bence is verve volt, ám bekkjeink beérték a csatárt, megzavarták, aki így fölé emelt. Az első félidő hajrájában Sipos-Kiss Dániel előtt adódott egy lehetőség: egy jobb oldali beadást szépen vett át, lövését azonban bravúrral hárította a stájerek kapusa. Sőt, még Szele Máté is növelhette volna az előnyt, ám az osztrák hálóőr újabb bravúrt mutatott be kísérleténél. Mégis sikerült megduplázni góljaink számát még a szünet előtt: Szele Máté beadását Sipos-Kiss Dániel bólintotta a kapuba 6 méterről, 2–0.

A második félidőre sort cserélt Németh Richárd, de a játék képe nem változott. Mi voltunk fölényben és dolgoztuk ki a helyzeteket. Egy alkalommal azonban hibáztunk hátul egy bal oldali osztrák akció végén, így 2–1-re szépítettek a hartbergiek. Ezek után is előttünk voltak lehetőségek: a 75. percben egy formás bal oldali támadás végén érkezett középre a labda, amit Sági Marcell egy jó átvétel után 16 méterről a felső lécre bombázott. Ennek a félidőnek a hajrájában is betaláltunk: egy ütközést követően jutottunk 11-eshez, amit Sági Marcell magabiztosan értékesített, kialakítva a 3–1-es végeredményt.

Az első játékrészben odaszögeztük ellenfelünket a kapujuk elé, jók voltak a letámadásaink, egy ilyen után a vezetést is megszereztük. Emellett is sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén, ezzel elégedett is lehettem. Az utolsó megoldásokkal kapcsolatban volt hiányérzetem: sokszor oldottuk meg jól a helyzetek kialakítását, többször is levittük a labdát az alapvonalig, de a befejezésekbe hiba csúszott. Ezen továbbra is dolgoznunk kell. A térfélcsere után több 2009-es – sőt, egy 2010-es is – kapott lehetőséget, de itt is jó dolgokat láttam építkezésben. Megvolt a türelem és voltak kidolgozott helyzeteink – ugyanúgy a kihasználással voltak problémáink. Amit kértünk a srácoktól, hogy mentálisan és kondicionálisan is rendben legyünk, az működött, így elmondhatom, hogy remekül beleillett a felkészülésünkbe a mai találkozó

– értékelte a látottakat Németh Richárd.