Harmadik helyezés a Novák Dezső Emléktornán

Harmadik helyezés a Novák Dezső Emléktornán

U13-asaink bronzérmesként zártak Tapolcán.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Novák Dezső Emléktornára az Illés Akadémia is meghívást kapott: a tapolcai tornán hat csapat vett részt. Mindenki játszott mindenkivel, így döntve el a csoportsorrendet. A találkozók 12 percig tartottak. Az első találkozón még a buszon maradtunk, így a mosonmagyaróváriak 2–0-ra legyőztek bennünket. A Tapolcai IAC VSE ellen aztán kiszakadt a gólzsák, hiszen 10–1-re nyertünk, majd az addig veretlen Veszprémi FC USE ellen 5–0-ra győztünk, a Dunaújvárost pedig 5–1-re múltuk felül. Az utolsó csoportmérkőzést a Fradival játszottuk: tudtuk, hogy vereség esetén biztosan nem juthatunk a döntőbe – ahová már az első négy meccs alapján a IX. kerületiek már bekerültek. Kiélezett, szoros meccset játszottunk, ám a kapu előtt határozottság a fővárosiak felé billentette a mérleget, 2–0-ra ők győztek.

A harmadik helyért a Veszprémmel kerültünk össze, a kisdöntő már 25 percig tartott. Ezúttal 6–0-ra győztük le a piros-kékeket. A tornát a Ferencváros nyerte meg.

Az Illés Akadémia kerete: Dudás Noel, Kovács Viktor – Husz Milán, Lajos Patrik, Tóth Noel, Molnár Bálint, Hányi Bálint, Németh Levente, Mihók Martin, Novák Bence, Baranyi Borisz, Ihász Bendegúz, Lengyel Ágoston.

Mihók Martin és Lajos Patrik különdíjat kapott.

Igazából az egyik célunk az volt, hogy ezen a tornán a héten tanult és gyakorolt játékhelyzeteket mérkőzésszituációkban alkalmazzuk. Nyilván egy ilyen tornán az egyéni játék jön elő: az egyén fejlesztésének jó állomása volt a mai nap. A céljainkat az első mérkőzés kivételével meg tudtuk valósítani és értékes tapasztalatokkal mehetünk haza

– mondta Sátori Barnabás vezetőedző.