Magabiztos győzelemmel indított a leány U19

Magabiztos győzelemmel indított a leány U19

Az Illés Akadémia leány U19 4–0-ra múlta felül az ETO FC Győrt első felkészülési mérkőzésükön.

Illés Akadémia-Viktória U19 – ETO FC Győr U19 4–0 (2–0)
Gólszerzők:
Szilvási N. (4., 1–0), Hécz Zs. (6., 2–0), Csombor L. (60., 3–0), Tóth B. (74., 4–0)

A felkészülés második hetének végén U19-es korosztályunk nyitotta a lányok edzőmérkőzéseinek sorát. Tebeli György és Csikortás Dávid tanítványai az ETO FC Győr gárdájával néztek farkasszemet, méghozzá a Bényei Bernadett, Kocsi Petra, Csáki Eszter, Kováts Anna, Szabó Liliána, Müller Zsófia, Kleinert Petra, Gravencz Gréta, Németh Zonga, Szilvási Nelli, Hécz Zsuzsanna, Mesterházy Ivett, Kaszap Kamilla, Sarang Rebeka, Németh Natasa, Csombor Luca, Gyócs-Németh Cintia, Tóth Bianka, Stadler Kiara összetételű kerettel.

A mieink rendkívül jó felfogásban, agilisan kezdték a találkozót és rögtön magukhoz is ragadták a kezdeményezést. Felkészülés eleji formáról szó sem lehetett, tetszetősen, jó ritmusban járattuk a labdát, ráadásul rendre sikerült ellenfelünk védelme mögé kerülnünk. Ezekből a szituációkból veszélyeztetni is tudtunk. A jeget Szilvási Nelli törte meg, az ő találatával kerültünk előnybe. Nagy mezőnyfölényben futballoztunk, nem igazán hagytuk levegőhöz jutni a Rába-partiakat. Aztán Hécz Zsuzsanna révén jött is a második gólunk, már 2–0 volt az állás. A győriek csupán egy-egy alkalommal tudtak eljutni a kapunkig, ám ezek is inkább a mi hibáinkból adódtak, mintsem kidolgozott akciókból. A félidő végére valamelyest visszaesett az iram, inkább a mezőnyjáték dominált, végül kétgólos előnyről várhattuk a folytatást.

A játék képe a pihenő után sem változott: uraltuk, maximálisan kézben tartottuk a találkozót, az újonnan pályára lépő játékosok pedig lendületesen, motiváltan szálltak be és valamennyien jó teljesítményt nyújtottak. Továbbra is szép akciókat vezettünk, birtokoltuk a labdát, Gyócs-Németh Cintia remek centerezése után pedig Csombor Luca módosította 3–0-ra az állást. Az újabb gólt követően sem volt még vége az eseményeknek, egy kezezés miatt büntetőhöz jutottunk, melyet a súlyos sérülése után visszatérő Tóth Bianka biztos lábbal értékesített (4–0). Stadler Kiara életerős löketénél a kapufa segítette ki a vendégeket, s bár így az ötödik gól elmaradt, ennek ellenére is jó játékkal, magabiztosan nyertünk első felkészülési mérkőzésünkön.

Úgy gondolom, első felkészülési mérkőzésnek teljesen rendben volt az a mai találkozó. Remekül kezdtünk, nagyon hamar kétgólos előnyre tettünk szert, de ezt leszámítva is fölényben játszottunk. A végeredmény 4–0 lett, ami teljesen megérdemelt különbség volt véleményem szerint. Amit picit sajnálok, hogy 2–0 után több lehetőségünk, nagy ziccerünk is volt, amikor a kapussal szemben találtuk magunkat, ezekből többet is kihozhattunk volna. A védekezésünk stabil volt, nem igazán tudták mögénk berúgni a labdát, ha viszont ez meg is történt, jól védekeztük le az adott szituációt, működött az indítás elleni játékunk. Próbáltuk kihozni a játékszert, tengelyben játszani, a mélységi passzaink is ültek. Aminek külön örültem, hogy a „két sort előre, egyet vissza” átadásaink is ültek. Az nyilván érezhető volt, hogy nem vagyunk frissek, de ez ebben a szakaszban teljesen rendben is van. Mindenki hozzátette a magáét ehhez a mai mérkőzéshez, sem lefelé, sem felfelé kilógó teljesítményt nem tudok említeni, valamennyi játékos egy nagyon jó átlagot hozott. Úgy érzem, amit lehetett, kihoztunk ebből a találkozóból, az eredményhez, s hogy kapott gól és komolyabb helyzet nélkül le tudtuk hozni, gratulálok a lányoknak, a hétvégére pedig jó pihenést nekik.

– osztotta meg velünk gondolatait a találkozó után Tebeli György vezetőedző.