Sikeresen nyitottuk az erdélyi tornát

Sikeresen nyitottuk az erdélyi tornát

Kissé visszafogott kezdés után, magabiztos, 4–2-es győzelmet aratott U15-ös csapatunk az UTA Arad fiataljai ellen.

Két kapus (Németh Bence és Őri Krisztofer), valamint 19 mezőnyjátékos (Bécsy Bendegúz, Hende Dániel, Kiss Benedek, Klement Dávid, Krone Niklas, Liplin Bence, Markó Martin, Meskó Márk, Molnár Levente, Pécskai Levente, Sági Marcell, Söptei Bálint, Sipos-Kiss Dániel, Szele Máté, Szilvási Ámos, Szücs Péter, Tasnádi Áron, Tóth Erik és Virág Ádám) került be az U15-ös korosztályunknak abba a keretébe, mely az aradi nemzetközi tornán képviseli az Illés Akadémia színeit. A srácokkal Németh Richárd vezetőedző, Varga Roland másodedző, Németh Gábor kapusedző, Catalin Azoitei egyéni képző, valamint Tóth Máté masszőr utazott Erdélybe.

Akadémistáink a torna nyitónapján az UTA Arad csapatával mérkőztek meg. A hosszú utazás miatt kissé visszafogottan kezdtek a mieink, akik a 2X30 perces derbi elején hátrányba is kerültek. Ezt követően azonban szép lassan felvettük a ritmust és előbb Meskó Márk büntetőjével egyenlítettünk, majd Sági Macell gólt érő szabadrúgásával már a vezetést is átvettük. Így pedig a szünetben 2–1 volt ide. Térfélcsere után Virág Ádám növelte az előnyünket, ám erre az aradiak még válaszolni tudtak, azaz 3–2-re jöttek fel. A 4–2-es végeredményt viszont Krone Niklas állította be.

Az első meccsünkön Liplin Bence kivételével a keret valamennyi tagja lehetőséget kapott. A meccset a 8 órás buszutat követően picit nehézkesen kezdtük, de aztán átvettük az irányítást és a második játékrészben már végig mi domináltunk. Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Az eredmény szerintem hűen tükrözi a játék képét. Elégedett vagyok a srácokkal

– értékelt Németh Richárd vezetőedző.

Az Illés Akadémia U15-ös csapata szombaton a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, míg vasárnap a Viitorul Arad együttesével méri össze majd a tudását, felkészültségét.