Fölényes győzelemmel mutatkoztak be U14-eseink

Fölényes győzelemmel mutatkoztak be U14-eseink

Az aradi nemzetközi torna első játéknapján Nagy László legénysége 7–0-ra verte az FC Bihor Oradea együttesét.

Összesen húsz ifjú labdarúgó kelt útra az aradi U14-es nemzetközi tornára az Illés Akadémia képviseletében. Az autóbuszra a mezőnyjátékosok közül Angler Jákob, Axnix Zalán, Bogdán István, Bosnyák Botond, Bosnyák Bence, Börczi Benjámin, Grádvohl Kristóf, Hányi Dávid, Horváth Ármin, Kiss-Szécsényi Benedek, Laczó Bálint, Mihály Dániel, Moldován Levente, Nyári Olivér, Papp Máté, Sánta Richárd, Szakály Zétény, Tasnádi Zsombor és Tóth Dénes szállhatott fel. Kapusként pedig Varga Noel utazott Erdélybe.

A mieink az első napon az FC Bihor Oradea (Nagyvárad) együttese ellen léptek pályára és a remek első félidőt produkáltak a 2X40 perces mérkőzésen. A gólok sorát Horváth Ármin nyitotta, majd pedig Hideg Botond következett. Ezután pedig Papp Máté nagy pillanatai jöttek: akadémistánk zsinórban háromszor vette be a nagyváradiak kapuját, így a félidőben már 5–0-ra vezetett Nagy László legénysége. A második játékrészben még Sánta Richárd és Kiss-Szécsényi Benedek iratkozott fel a gólszerzők közé, ennek köszönhetően pedig 7–0-s Illés-siker lett a derbi vége, amin a keretünk valamennyi tagja lehetőséget kapott.

Meglepően frissen kezdtük a mérkőzést a hosszú út ellenére is. A srácok szellemesen, gyorsan, kreatívan futballoztak. Szebbnél szebb támadások végén szerzetük a találatainkat. Talán öt olyan perc volt, amit át kellett a szünetben beszélnünk, mert akkor már mindenki rohant, gólt akart szerezni. Aztán a második félidőre rendeztük a sorokat. Felnőttes focit játszottunk egy kellemes ellenféllel szemben. Szünet után a két gól mellett már több nagy helyzetet is kihagytunk, ám így is csak gratulálni tudok a csapatnak, mert kimagasló teljesítményt nyújtott

– fogalmazott Nagy László vezetőedző.

A mieink a folytatásban előbb a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, majd pedig a Viitorul Arad fiataljaival találkoznak.