Senkóék csoportelsők, Hegyiék kikaptak, Kiss Tamás betalált

Senkóék csoportelsők, Hegyiék kikaptak, Kiss Tamás betalált

Az U21-es címvédő németek túl nagy falatnak bizonyultak. Ausztria ellen ikszelt az U19, így csoportelsőként léptek tovább Senkó Zsomborék.

Szegeden játszott a Gera Zoltán vezette magyar válogatott: a kezdőben kapott helyet az Illés Akadémia két korábbi növendéke, Hegyi Krisztián és Kiss Tamás, valamint a Szombathelyi Haladás középhátvédje, Mocsi Attila. Az Európa-bajnoki címvédő bő félóra alatt kétgólos előnyre tett szert, ám egy remekül végigvitt kontratámadás végén Kiss Tamás remekül lőtte ki a bal alsó sarkot, szűkítve az eredményen (1–2). A szünet után előbb volt lehetőségünk az egyenlítésre, ám aztán a német csapat kíméletlenül kihasználta a hibáinkat, és végül 5–1-re győzött. Kerettag volt, de nem lépett pályára az Illés Akadémia-nevelés Tóth-Gábor Kristóf.

Az U19-esek már a fehéroroszok és az észtek legyőzésével bebiztosította elitkörbe jutását. Az Ausztria elleni mérkőzésen az volt a tét, hogy csoportelsők lesznek-e Tímár Krisztián tanítványai. A kaput ezúttal is Senkó Zsombor védte (Pataki Márk nem volt a meccskeret tagja). Érdekesség, hogy az osztrákok csapatkapitánya, Emir Omic – Senkóhoz hasonlóan – a Juventus játékosa. A mieink szerezték meg a vezetést, aztán Ausztria hamar egyenlített, a mérkőzés 1–1-gyel zárult. Magyarország így a négyes élén végzett, Ausztria szintén továbbjutott.

Mindhárom találkozón Senkó Zsombor védett, a mieink veretlenül zártak: 2 győzelem és 1 iksz volt a mérlegünk 5–2-es gólkülönbséggel.

Forrás: www.mlsz.hu