Németh Adélék győzelemre készülnek Norvégiában

Németh Adélék győzelemre készülnek Norvégiában

A norvégiai Sandnesben rendezett női U17-es Eb-selejtező minitornán az Illés Akadémia-Viktória játékosai közül Németh Adél lépett pályára mindkét eddigi mérkőzésen. Őt faggattuk, Eb-újoncként, hogyan érzi magát a felsőházban maradásról döntő, pénteki, Bulgária elleni találkozó előtt.

Két mérkőzésen vagytok túl az Eb-n, talán a két nehezebb ellenféllel játszottatok. Három teljes félidőt pályán voltál: hogy érzed magad?

Nagyon örültem, hogy a két meccs alatt is már sok lehetőséget kaptam. Számomra kicsit szokatlan poszton, a védelemben számítottak rám. Igyekeztem minél jobb teljesítményt nyújtani, úgy érzem ez nagyrészt sikerült, de persze van még mit javítani.

Mennyire kaptad azt, amire számítottál? Ért valami meglepetés?

Tudtuk, hogy a meccseinket műfüvön fogjuk játszani. Készültünk is erre, hisz ez mindenkiből sokat kivesz. Ami kellemes meglepetés számomra, hogy minden alkalommal egy hatalmas stadionban léphetünk pályára. Ez nagyon nagy élmény ilyen fiatalon, örök emlék marad.

Mi a legjobb, ami a legutóbbi napokban történt veled és mi a legrosszabb?

A legjobb talán, hogy az eddigi meccseken kezdőként kaptam lehetőséget. Örülök, hogy bízik bennem a szakmai stáb. Szerencsére nem történt még velem semmi rossz, egy kisebb sérülést leszámítva.

Mesélj valamit a focin kívüli norvégiai programodról. Mennyit láttál a városból, tudtál tanulni?

A szállásunk nagyon szép környéken van, viszont nem a városközpontban, így nem tudunk bármikor elsétálni, megnézni a nevezetességeket. Azonban a norvégok elleni meccs másnapján volt egy kisebb városnéző túránk Stavangerben, mindenki bevásárolhatott a szeretteinek. Ami a tanulást illeti, minden nap van kötelező tanulószobánk, így be tudjuk pótolni a lemaradásainkat.

Mit vársz a következő pár naptól?

Teljes erővel készülünk a bolgárok elleni összecsapásra, felkészülünk belőlük, kielemezzük a játékukat. Nehéz meccsre számítok, de győzni szeretnénk és ezért mindent meg is fogunk tenni.