Csejtei Emília és Németh Adél játszott az U17-es Eb-selejtezőn

Csejtei Emília és Németh Adél játszott az U17-es Eb-selejtezőn

Női U17-es válogatottunk második Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén is vereséget szenvedett. Schumi Dorottya szövetségi edző csapatát ezúttal a minitorna házigazdája, Norvégia győzte le, 4–1-re.

Akadémistáink közül Csejtei Emília és az ezúttal a középpálya jobb oldalán játszó Németh Adél is a kezdőcsapatba került. Kettejük közül Emi majdnem végigjátszotta a mérkőzést, 86 percet töltött a pályán, míg Adél, akinek már az írek elleni találkozó is a lábában volt, egy félidőt kapott, a szünetben váltotta őt a később a magyar csapat egyetlen gólját szerző Molnár Adelina.

A vereség ellenére gratuláltam a lányoknak, mert nagyon nagyot küzdöttek. Szervezettek voltunk, de a norvégok fizikálisan sokkal erősebbek. Próbáltunk frissíteni is, mivel vannak, akik végigjátszották az első, az írek elleni találkozót. Bízom benne, hogy a harmadik, a Bulgária elleni mérkőzést tudjuk hozni. Elemezzük a játékukat, megnéztük az itteni két meccsüket. Nagyon szervezetten védekeznek, de pénteken támadóbb játékot szeretnék látni a csapatomtól

– nyilatkozta a mérkőzést követően Schumi Dorottya szövetségi edző a magyar szövetség honlapjának.

Az új rendszerű Eb-selejtező sorozatban a minimális célkitűzés, hogy a válogatott legalább a harmadik helyen végezzen a minitornán. Ehhez, legalább döntetlent kell játszani Bulgária ellen.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu