Semmi nem szeghette kedvünket

Semmi nem szeghette kedvünket

Már bajnokként lépett pályára az Illés Akadémia U17.

Illés Akadémia U17 – Fehérvár FC U17 2–3 (0–0)
Illés Aka. U17: Tama – Németh R., Stampfel, Erdei – Abért B. (Skravanek, 70.), Bécsy, Paizs (Gyapjas, 70.), Szabó B. – Szakasics (Fülöp, 46.), Pljesovszki (Liplin, 46.), László (Csalló, 61.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Németh R. (46., 1–0), Szabó B. (76., 2–1)

Bajnokként várhatta a székesfehérváriak elleni találkozót Kovács László és Berning Adrián együttese. Ugyanis a forduló nyitómérkőzésén a mögöttünk hatpontos hátrányban lévő Kelen SC 1–1-et játszott a Pécsi MFC-vel, így matematikailag is biztossá vált az Illés Akadémia első helye az U17-es Alap bajnokság 2023/2024-es szezonjában!

A mieinknél volt többet a labda az első félidőben, legközelebb a gólhoz a 43. percben jártunk: László Krisztián szabadrúgását Németh Richárd fejelte a felső léc és bal oldali kapufa találkozására.

A szünet után hamar megszereztük a vezetést. Németh Richárd lépett ki a védőfalból, jól hozta fel a labdát, remekül ugratta ki László Krisztiánt, aki kissé balról lőtt 12 méterről, amit kiütött a kapus. A kipattanóra az akciót végig kísérő Németh Richárd érkezett és a kapus alatt a kapu közepébe gurított, 1–0. Egy óra telt el, amikor egy oldalszabadrúgás után kezezést látott a játékvezető, egyáltalán nem biztos, hogy helyesen döntött… A 11-esből kiegyenlítettek a piros-kékek. A 76. percben visszavettük a vezetést: Skravanek Lázár dobta ki a labdát a 16-oson belül Szabó Bencének, aki balról belépve óriási gólt rúgott a rövid felső sarokba, 2–1. Nem sokkal később volt válasza erre is a Fehérvárnak, 2–2. A 92. percben egy középpályán elkövetett teljesen egyértelmű, kétkezes lökést engedett tovább a játékvezető, az akció végén pedig látványos gólt szereztek a vendégek, így 3–2-re ők nyerték meg a mérkőzést.

Két jó csapat találkozott ma: mi már tudtuk, hogy bajnokként léphettünk pályára. Kulturáltan, szervezetten futballozott a Fehérvár. Az első félidőben jobban játszottak ők, mi viszont váltottunk a szünetben és hamar meg is szereztük a vezetést. A játékvezető nagyon könnyen fújta be egy büntetőt vendégeknek, ebből pedig egyenlíteni tudtak a vendégek. Visszavezettük a vezetést, ám a hajrában volt egy-két hibánk, de semmi nem ronthatja el a kedvünket, mert a bajnokságot mi nyertük meg

– mondta az U17-eseket bajnoki címig vezető Kovács László.