Schäfer András szerint nincs legyőzhetetlen ellenfél

Schäfer András szerint nincs legyőzhetetlen ellenfél

Az Illés Akadémia egykori, a szlovák Dunaszerdahely jelenlegi labdarúgója szerint nehéz csoportba került a világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolásán a magyar labdarúgó-válogatott, de a helyzet egyáltalán nem reménytelen.

 

Fortuna istenasszony Anglia, Lengyelország, Albánia, Andorra és San Marino csapataival hozta össze a mieinket az I-csoportba. A harmadik kalapból kisorsolt Magyarország kaphatott volna könnyebb, de nehezebb ellenfeleket is.

Úgy gondolom, hogy ez volt várható. Ahhoz óriási szerencse kellett volna, hogy valamennyi „nagycsapatot” elkerüljünk. Az angolok kétségkívül igen jelentős játékerőt képviselnek, de korántsem legyőzhetetlenek. Szerintem a mi válogatottunk Törökország és Szerbia ellen is bizonyította, hogy akár bombaerős ellenfelekkel is fel tudja venni a versenyt. Még idegenben is. A lengyelekkel szemben szerintem 50-50 százalék az esély. Albánia kellemetlen ellenfél lehet, mivel képes bárkit, bárhol megtréfálni. Ennek ellenére hat pontot kellene szerezni ellenük, akárcsak Andorra és San Marino együttese esetében is

– fogalmazott az esélyekkel kapcsolatban Schäfer András, aki úgy gondolja, hogy a világbajnoki selejtezők remek felkészülést jelenthetnek a 2021-es Európa-bajnokságra, ahová már kvalifikálták magukat legjobbjaink.

Minden nap azért dolgozok, hogy a továbbiakban is számoljon velem Marco Rossi szövetségi kapitány. Nagyon szeretnék pályára lépni az Eb valamelyik mérkőzésén. Persze számomra még a jövő évi U21-es kontinenstorna is nagyon fontos, mert ott alapember lehetek

– zárta szavait az Illés Akadémia egykori növendéke. Schäfer András eddig négyszer lépett pályára nemzeti csapatunkban. Így Kovács István és Ugrai Roland után ő a harmadik, aki utánpótlásképző centrumunkról kikerülve eljutott a felnőtt válogatottságig.