Hibátlan mérleggel telel U13-as csapatunk

Hibátlan mérleggel telel U13-as csapatunk

Az őszi szezon során kilenc alkalommal lépett pályára Szűcs János és Varga Roland együttese. Ezeken 27 pontot gyűjtöttek be a gyerekek. A gárda ugyan jelenleg csupán az Észak-nyugati csoport harmadik helyén áll, ám az éllovas ZTE három, míg a második Győri ETO két mérkőzéssel többet játszott a mieinknél. Az eddigi történések értékelésére U13-as csapatunk vezetőedzőjét, Szűcs Jánost kértük meg.

Érdekes őszön vagyunk túl, melyet alaposan befolyásolt a koronavírus. Októbertől a járvány, valamint egyéb betegségek, sérülések miatt még edzeni sem igen tudtunk teljes kerettel. A szezon végére bizony rendesen elfogytunk. Ennek ellenére a srácok hozzáállása töretlen maradt, és az elvégzett munkának meg is lett az eredménye, mivel kiválóan teljesítettek. Ez egyébként már a felkészülési mérkőzésekre is igaz volt, melyeken többek között a Honvéd és a Sturm Grác csapatát is legyőztük.  A bajnokságban pedig valamennyi meccsünket megnyertük, és közben csupán egyetlen gólt kaptunk.

Mi valósult meg az előzetes terveitekből, és van-e esetleg olyan terület, ahol hiányérzeted van?

A célkitűzésünk az volt, hogy az akadémiánk által képviselt játékstílust és a 4-3-3-as felállást minél jobban elsajátítsuk, valamint, hogy mindeközben a csapat és a játékosok is minél többet fejlődjenek. Tudjuk, hogy a védekezés is nagyon lényeges, de szeretnénk megalkuvás nélküli, őszinte támadófutballt játszani, melynek során a mi akaratunkat akarjuk az ellenfeleinkre rákényszeríteni. Azt hiszem, hogy bátran kijelenthetem: jó úton járunk.

Voltak-e kiemelkedő teljesítmények, vagy az egész csapat jól funkcionált?

Az egész csapatnak jár a dicséret, valamennyi ifjú futballistánk képzeletbeli ellenőrzőjébe jeles osztályzat került. Természetesen voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, nem véletlen, hogy több játékosunk is „feljátszhatott” az U14-es korosztályba és ott sem vallott szégyent. Az egyének fejlődése – ahogy már korábban is említettem – kiemeltem fontos szerepet kap akadémiánk képzési struktúrájában. Emellett persze az sem „gond”, ha közben a csapat is jól szerepel.

Mi várható a folytatásban?

A tavaszi idény lényegesen hosszabb lesz, mivel van három elmaradt mérkőzésünk, többek között a Győr elleni rangadó is halasztásra került.  Szeretnénk, ha a fejlődésünk töretlen maradna. Megítélésem szerint egy rendkívül tehetséges korosztállyal dolgozhatunk Varga Roland kollégámmal. Tudatos, szisztematikus munkával akarjuk elérni, hogy a srácok minél magasabb szintre juthassanak el. Természetesen ezért sokat kell dolgozni, de rajtunk nem fog múlni!