Schäfer András gólt szerzett az Európa-bajnokságon

Schäfer András gólt szerzett az Európa-bajnokságon

Döntetlent játszott a magyar csapat, így nem jutott tovább a válogatott.

Harmadik csoportmérkőzésén 2–2-es döntetlent ért el Münchenben a Marco Rossi vezette nemzeti csapatunk. A találkozó előtt tudtuk: csak győzelemmel lehet esélye a mieinknek a „halálcsoportból” való továbbjutásra. Ennek megfelelően álltak neki a meccsnek a fehérmezesek, és a 11. percben Szalai Ádám találatával meg is szereztük a vezetést. A 66. percben egyenlítettek a németek, ám a középkezdés után Szalai Ádám passzát Schäfer András a kapujából kirontó Manuel Neuer mellett a hálóba fejelte 13 méterről! Az Illés Akadémia egykori tanítványának góljával ismét továbbjutásra állt Magyarország, ám a világbajnokokat és BL-győzteseket a soraiban tudó németek a 84. percben egyenlítettek, majd „lenyelték” a labdát, és a 2–2-es döntetlen az ő továbbjutásukat jelentette.

A 2014-es és a 2018-as világbajnokkal ikszelt a magyar csapat, Portugáliától kikapott, így 2 ponttal a csoport negyedik helyén zárt, összesítésben a 20. helyen fejeztük be a 2020-as Eb-t.

A szombathelyi születésű Schäfer András mindhárom találkozón a kezdőcsapat tagja volt, összesen 230 percet töltött a pályán.

Egy egész ország mögöttünk van. Mindhárom meccsen nagyot küzdöttünk, le a kalappal a srácok és a szurkolóink előtt, nagyon büszke vagyok. Rossz érzés így kiesni. Szünetben megbeszéltük: az életünkért fogunk küzdeni, de egy kis szerencse talán hiányzott, a 84. percben kétszer is megpattant egy labda. Sokkal tapasztaltabbak lettünk, a csapat is, én is

– mondta Schäfer András az M4Sport kamerája előtt.

Nyitókép forrása: www.nso.hu (Árvai Károly)