Saly Verát megviselte a sérülése, de már optimista

Saly Verát megviselte a sérülése, de már optimista

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Saly Vera nyári keresztszalag-szakadását követően térdműtéten esett át az elmúlt héten.

U19-es csapatunk védőjével arról beszélgettünk, hogy miként élte meg ezt az időszakot, milyen rehabilitáció vár rá, de az előrehozott angol érettségi és a könyvek is szóba kerültek.

Az első, és legfontosabb kérdés: hogy vagy?

Köszönöm szépen, szerencsére napról napra jobban vagyok, és most már fájdalmaim sincsenek. Jelenleg mankóval tudok közlekedni, valamint azokat a feladatokat kell napi szinten elvégeznem, amiket a kórházban mutattak.

Egy picit visszaugorva az időben: hogyan sérültél meg?

A szezon végén jártunk már, játékosabb edzéseink voltak, és ahogy ki szerettem volna kerülni a csapattársamat, reccsent egyet a térdem, kiment, majd ezt követően megcsúsztam, és még egyszer ráestem.

Egy sérülés természetesen sosem jön jókor, de ez így különösen rosszul érinthetett.

Igen, egyrészt tényleg azért, mert véget ért az idény, és az utolsó edzések egyike volt, másrészt pedig sajnos tavasszal én is átestem a koronavírus-fertőzésen, és amikor teljesen felépültem volna, és rendben lett volna minden, közbeszólt ez a sérülés.

Ezt azért mentálisan, fizikálisan egyaránt megviseli az embert.

Így van, de azt kell, hogy mondjam, mentálisan nehezebben birkóztam meg ezzel az egész szituációval. A sérülésnek köszönhetően elszakadtam a csapatomtól, a közös edzésektől, csak kívülről tudtam nézni a többieket. Volt valami, ami megszokott volt, az életem szerves része volt, és ez egy időre szinte teljes mértékben eltűnt.

Nemsokára viszont megkezdődik a rehabilitáció, és az út a visszatérés felé. Mi vár rád pontosan az elkövetkezendő hetekben?

A héten fogják kiszedni a varratokat, majd fokozatosan indul a gyógytorna, illetve az izomépítés. El kell majd érnem a teljes ízületi mozgástartományt, valamint vissza kell nevelni a kitámasztásokat, keresztlépéseket is.

Egy kicsit evezzünk más vizekre, ugyanis a múlt héten azért egy fontos kötelezettség miatt be kellett menned az iskolába.

Igen, megkezdődött az utolsó gimnazista évem, ezzel együtt pedig az érettségi. Úgy gondoltam, hogy idén ősszel angol nyelvből szeretném megcsinálni az előrehozottat, ennek az írásbeli részére került sor múlt héten csütörtökön. Úgy érzem, hogy összességében jól sikerült, bizakodó vagyok az eredményt illetően.

Most azért gondolom, több szabadidőd van, mint normál esetben. Mivel töltöd ezt?

Filmeket nézek, zenét hallgatok, de leginkább olvasok. Filmek, valamint könyvek tekintetében is elég hosszú volt az a lista, ami arra várt, hogy megnézzem, elolvassam, ennek egy részét most szeretném pótolni.

Például?

Az idén ismertem meg a Mester és Margaritát, de a Hatszög című könyv is nagyon nagy élmény volt. Ezeken kívül Freudot is megkedveltem, és szívesen olvasom.

Szó se róla, tartalmasan telnek azért akkor ezek a napok is.

Igyekszem kihasználni, hogy most ezekre is jut időm, és a figyelmemet is kicsit eltereli erről az egészről. Egy kicsit visszakanyarodva még, amit még mindenképpen el szeretnék mondani, hogy a műtét után a csapat egy képpel kívánt nekem jobbulást, ez nagyon-nagyon jól esett, illetve végig ott volt mellettem Tischler Fruzsina és Horváth Eszter, valamint a szintén térdsérüléssel bajlódó Tóth Bianka, akiknek nagyon hálás vagyok, mert rengeteget segítettek ebben az időszakban.

Mi is jobbulást, gyors felépülést kívánunk Vera, várunk vissza mihamarabb a pályára!