Nem éltünk az emberelőny lehetőségével

Nem éltünk az emberelőny lehetőségével

A városi kispályás labdarúgó bajnokság 9. fordulójában az Illés Akadémia Edzői 7–3-ra győzték le a Hajnal Presszó együttesét. A mérkőzésen egész végig négy mezőnyjátékos játszott négy ellen.

A tabellán közvetlenül mögöttünk helyezkedik el a HP gárdája, így akár rangadóként is kezelhettük volna a derbit. Ezzel szemben Kóbor László legénysége jelesre vizsgázott sportszerűségből, ugyanis alkalmazkodva az ellenfél „hiányos” létszámához, a mieink is csupán öten álltak fel a kezdőrúgáshoz.

A kevesebb játékos aztán egyértelműen több helyet, több lehetőséget eredményezett a küzdő feleknek. Így aztán már az első percekben mindkét csapat előtt adódtak komoly lehetőségek, melyek közül egyet a Hajnal Presszó gólra is váltott. A folyatásban előbb Tóth Máté döngette meg a kapufát, majd a 10. percben Varga Rolandnak az egyenlítés is összejött. Ezt követően viszont Németh Gábor nagy pillanatai következtek: Gaca több esetben is nagy bravúrral óvta meg kapunkat az újabb találattól. A félidő végjátékában azonban ismét mi jöttünk: Tóth Máté és Vacek góljainak köszönhetően 3–1-es előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A második 20 percet Máté újabb találata vezette be és úgy nézett ki, hogy el is dőlt a három bajnoki pont sorsa. Az ellenfél viszont ezt másként gondolta, és szinte pillanatok alatt feljött 4–3-ra. Sőt, ha Schmidt Gábor nem véd pár nagyot, akkor simán egalizálhatott is volna a HP. Szerencsére a 43. percben ismét villant Vacek és 5–3-ra alakította az állást. A mérkőzés hajrájában pedig Havasi Marci és Horváth Bandi találata tette magabiztossá a győzelmünket. A vége így 7–3 lett a javunkra.

Hajnal Presszó – Illés Akadémia Edzők 3–7 (1–3)
Gólszerzők:
Varga R. 3, Tóth M. 2, Havasi M., Horváth A.