Kiss-Lantos Hanna gólt lőtt az U19-es válogatottban

Kiss-Lantos Hanna gólt lőtt az U19-es válogatottban

Női U19-es válogatottunk sikerrel vette az utolsó akadályt a dániai Eb-selejtező minitornán, 3–0-ra legyőzte Törökországot és ezzel megőrizte tagságát az „A-ligának” nevezett felsőházban.

Turtóczki Sándor csapata várhatja a novemberi sorsolást, tavasszal pedig a nyolccsapatos nagydöntőbe jutásért küzdhet majd.

A minitorna utolsó játéknapján az Illés Akadémia játékosai közül Németh Zsófia Peónia került a kezdőcsapatba, Németh Mirtill és Kiss-Lantos Hanna pedig csereként lépett pályára. Utóbbi a 91. percben, de ennyi játékidő is elég volt neki, hogy még a lefújás előtt gólt szerezzen.

Sok energiát kellett mozgósítania a csapatnak, amit meg is tett. Törökország nem játszott alárendelt szerepet, megnehezítette, hogy megszerezzük a három pontot, de a lányok meg tudtak felelni az elvárásoknak. A két csoportfavorit ellen is tisztességgel helyt álltunk, de itt a támadójátékunk miatt maradt bennem hiányérzet. A csapat az utolsó találkozóra összeállt és meg is nyerte azt. Elégedett lehetek a csapatommal

– nyilatkozta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu