Saját magunk dolgát nehezítettük meg

Saját magunk dolgát nehezítettük meg

Hiába futballozott végig komoly fölényben a Gyirmót SE otthonában U13-as csapatunk, mivel a 2–0-s győzelmet jelentő találatok csak az utolsó percekben érkeztek meg.

Gyirmót SE Győr U13 – Illés Akadémia U13 0–2 (0–0, 0–0, 0–0, 0–2)
Illés Aka. U13:
Hajba – Németh B., Orbán, Székely, Szalma – Molnár B., Magadics, Lakatos – Szabó B. Cserék: Schepanski – Dörnyei, Reiber, Angler B., Bock, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Szabó B. (76., 0–1), Lakatos (79., 0–2)

A két gárda legutóbb április 15-én találkozott egymással. Akkor Szombathelyen Szűcs János és Faggyas Milán legénysége magabiztos, 9–1-es győzelmet aratott a gyirmótiak ellen. Ehhez képest most az első félidő végén még 0–0-ra álltak a küzdő felek. Pedig ezúttal sem kezdtek rosszul U13-asaink, akik a letámadásnak köszönhetően rengeteg labdát szereztek a támadózónában és így jöttek szépen sorban a helyzetek is. Viszont a lélektanilag fontos első gól csak nem akart megszületni, mivel akadémistáink szinte még üres kapuba sem tudtak betalálni. Így aztán a félidőben gól nélküli döntetlen volt az állás.

A harmadik etapban, ha lehet, még nagyobb lett a fölényünk: alig volt a laszti a hazaiaknál. Ebben a periódusban a kapufát ugyan eltaláltuk, de a vezetést nem sikerült megszereznünk.

Az utolsó negyed is hasonló koreográfia szerint zajlott, míg a 76. percben Szabó Boti végre megtörte a jeget: félfordulatból leadott lövésével vette be a házigazdák kapuját. A hajrában is sorban jöttek a helyzetek, melyek közül Lakatos Krisztián értékesített egyet. Szép egyéni akciója végén állította be a 2–0-s végeredményt.

Ezt a mérkőzést mi tettük nehézzé saját magunk számára. Nem mondhatom azt, hogy rosszul játszottunk, mert az akadémiánk stílusának megfelelően futballoztunk. Sokat birtokoltuk labdát, jó volt a letámadásunk, helyzetünk is adódott bőven, de nem tudtunk gólt rúgni. Ez egyébként már többször is előfordult velünk a szezon során. Szerencsére az utolsó négy percben sikerült kétszer betalálnunk. Meg kell dicsérnem az ellenfelet, mert szervezettek voltak, megpróbálták elrontani a játékunkat. Nem akartak egy újabb nagy vereségbe belefutni. Mi viszont nem voltunk kellően élesek, de ettől függetlenül nem volt kérdés, hogy melyik a jobbik csapat. A győzelemért jár a gratuláció a srácoknak

– értékelte a mérkőzést Szűcs János vezetőedző.