Dicséretes munka: fiatalabbakkal győzött az Illés Akadémia U12

Dicséretes munka: fiatalabbakkal győzött az Illés Akadémia U12

Nyolc gólt vágtak a zöld-fehérek.

Gyirmót SE Győr U12 – Illés Akadémia U12 2–8 (1–2, 1–4, 0–1, 0–1)
Illés Aka. U12:
Kovács V. – Boda, Molnár B., Hányi, Lajos – Tóth N., Baranyi, Lengyel – Mihók. Cserék: Dudás – Német Á., Varga V. L. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Baranyi (5., 0–1), Mihók (6., 0–2; 31., 1–4; 32., 1–5; 71., 2–8), Lajos (22., 1–3), Varga V. L. (33., 1–6), Lengyel (43., 2–7)

Az U12-es csapatunk utolsó idegenbeli találkozóján Gyirmótra látogatott Tóth Zsolt és Hujber Gábor együttese. Szűk kerettel vágtunk neki a győri túrának, így az U11-es keretből ketten: Német Ádám és Varga Vince Lőrinc is utaztak a „nagyokkal”.

Rögtön az elején egymásnak estek a csapatok – bizony, bizony, itt focizni akart minkét brigád! A mieink domináltak, és egy labdaszerzés után Lajos Patrik passzát Mihók Martin tette tovább Baranyi Borisznak, aki közvetlen közelről talált be, 0–1. Egy perc múlva Boda Zétény beadását Mihók Martin lőtte a kapuba, 0–2. Még ebben a periódusban egy könnyű síppal befújt büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Kovács Viktor hárított! Azonban egy labdavesztés után szépítettek a gyirmótiak, így 2–1-es előnnyel mehettünk rövidke szünetre.

A második negyed elejét szintén jól kezdtük: ritkán látható módon, Lajos Patrik szögletből tekert a kapuba, 1–3! Félóra elteltével aztán az újoncok pillanatai következtek! Előbb Varga Vince Lőrinc gólpasszt adott Mihók Martinnak, majd egy szép akció végén Lengyel játszotta meg Német Ádámot, akinek passzát megint Mihók Martin váltotta gólra. Nem sokkal később pedig Varga Vince Lőrinc talált be! Záporoztak a helyeztek, de közben betaláltak a gyirmótiak is, így 6–2-re vezettünk a térfélcsere előtt.

Szép akciókat vezettünk a harmadik 20 perben is, és ennek a felvonásnak az elején is betaláltunk: Mihók Martin ezúttal előkészítőszerepet vállalt fel, passzából Lengyel Ágoston talált be.

Az utolsó etapban sem engedtük ki kezünkből a játék irányítását, tudatos támadásokat vezettünk, a kapufa is kisegítette a hazaiakat. A 71. percben aztán Mihók Martin átlövésgólja önmaga negyedik, csapata nyolcadik találatát jelentette, így 8–2-re nyertük meg a mérkőzést.

Büszke vagyok a srácokra, minőségi futballt vittünk ki a pályára, telis-tele tudatos akciókkal. Tettük mindezt egy kulturált, veszélyesen kontrázó Gyirmót ellen! Nagyon megfogyatkoztunk erre a találkozóra, így újabb 2012-esek csatlakoztak hozzánk. Mindketten óriási dicséretet érdemelnek! Ez megmutatja az akadémiánkon folyó szakmai munka minőségét: olyan gyerekek érkeztek a keretbe, akik tudták, mi a dolguk labdabirtoklásban, labdaszerzésben, ráadásul kreatívan futballoztak, gólpasszt adtak és gólt is rúgtak – gratulálunk nekik is és a csapatomnak is! Látványos gólokat szereztünk, nagyon boldog vagyok

– értékelt Tóth Zsolt a mérkőzést követően.