Rosszul jöttünk ki a 11-es rúgó bajnokságból

Rosszul jöttünk ki a 11-es rúgó bajnokságból

Horváth Rudolf csapata előnyben volt, ám végül kikapott Felcsúton.

Puskás Akadémia U19 – Illés Akadémia U19 2–1 (0–1)
Illés Aka. U19:
Pataki M. – Dezamits, Tóth K., Tarján, Horváth H. – Kovács P. (Szijjártó, 56.), Kozári, Szabó B. – Bunevácz, Tama (Bényei, 83.), Doncsecz (Horváth B., 77.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Tama (9., 0–1)
Kiállítva: Szabó B. (81.)

Az U19-es Kiemelt-csoportban újabb idegenbeli rangadó várt a zöld-fehérekre. A mieinkhez hasonlóan egy-egy győzelemmel és döntetlennel rajtoló Puskás Akadémia vendégeként léptek pályára Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai.

A meccset kiválóan indítottuk: Bunevácz-Tama-Dezamits összjáték után utóbbi passzát Tama Gergő a 16-os sarkáról a hosszú alsóba bombázta, 0–1. A mieink az előny tudatában sem változtattak a taktikán, minden idegszálukkal a támadásokra koncentráltak. A szünetet követően is ebben a szellemben játszottunk. Bunevácz Bencét szólója végén buktatták, így büntetőhöz jutottunk, ami sajnos kimaradt. Két perc múlva a hazaiak részére ítélt szabadrúgást a játékvezető, ám az asszisztenssel történt konzultációt követően – meglepetésre – 11-est adott a hazaiak, amit ők értékesítettek is. Szűk húsz perc múlva újabb – ezúttal talán még szabálytalanság sem történt – könnyű síppal befújt büntető után átvette a vezetést a Puskás. Ezek után a kapujukhoz szögeztük őket. Még úgy is mi támadtunk, hogy az utolsó tíz percre megfogyatkoztunk Szabó Bence kiállítása kapcsán, ám egyenlíteni nem sikerült.

A mérkőzés képe alapján nem érdemelt három pontot a hazai együttes.

Annak ellenére, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk az elveinket továbbra sem adtuk fel. Próbáltunk labdát szerezni már a támadóharmadban, mindemellett stabilan védekezni. Nagyon sajnálom a kimaradt 11-est, úgy érzem, azzal lezárhattuk volna a mérkőzést. Ember- és gólhátrányban is támadtunk, az utolsó percben Bunevácz Bence nagy szólója végén védett nagyot a hazai kapus, így ma elveszítettük veretlenségünket. Csalódott a csapat. Úgy érzem, az idei legjobb játékunkat nyújtottuk, ám ma talán egy kis plusz segítséget is kapott a Puskás Akadémia

– mondta Horváth Rudolf a találkozót követően.