Egy pontot hozott el Debrecenből az U16

Egy pontot hozott el Debrecenből az U16

Gól nem született, ám egy büntetőrúgástól megfosztott bennünket a játékvezető.

DVSC-DLA U16 – Illés Akadémia U16 0–0
Illés Aka. U16:
Molnár-Végh – Bonchis (Szentkirályi, 75.), Bodrogi, Koósz, Deme – Csörnyei (Lehel, 55.), Smeringa, Kopácsi Á. – Wolf (Baján, 25.), Katona, Horváth A. (Sabia, 75.). Edző: Körhöcz György.

Az ősz legtávolabbi útjára indult el pénteken az U16-os csapatunk. A vezetőedző, Németh Richárd távollétében – aki sportsérülés kapcsán hiányzott, és ezúton is mielőbbi felépülést és gyors visszatérést kívánunk – Körhöcz György vezette a társaságot. A Kisloki is – mint az Illés Akadémia U16 – otthon nyert, és idegenben kikapott – azaz mindkét együttes 3-3 ponttal várta a harmadik fordulót.

Kiegyenlítetten zajlott az első játékrész. A félidő közepén egy, a védekező zónánkban elkövetett hiba miatt került helyzetbe a debreceni center, ám a 16 méteres lövését szépen fogta Molnár-Végh Marcell – ugyanő hárított egy perc múlva egy veszélyes hazai szögletet követően is. Sérülés miatt volt kénytelen cserélni nálunk a szakmai stáb: a 25. percben Wolf Gergő komoly rúgást kapott, helyette Baján Roland érkezett. Több helyzetünk is adódott, inkább nekünk állt a zászló, nyomást gyakoroltunk a DVSC-re, de betalálni nem sikerült. A 45. percben Bodrogi Bencét rúgták fel 17 méterre a kaputól. A szabadrúgást Katona István végezte el, azonban a labda a sorfalban landolt.

A fordulást követően a hazaiak léptek fel támadólag, elsősorban a bal oldalukon kísérletezgettek akciók vezetésével. Negyedóra elteltével már mi is át-át merészkedtünk a DVSC térfelére, és próbáltuk lövéssel befejezni az akcióinkat – mindezzel változatossá vált a játék. A 74. percben egy szabadrúgás után veszélyes fejes szállt a kapunk felé, de szerencsére centikkel elkerülte a bal felső sarkot. Nemsokkal később 24 méterről végezhettünk el szabadrúgást: Kopácsi Áron laposan a bal alsó felé lőtt, de hárított a piros-fehérek kapusa. A 86. percben egy rossz belső védős passz után ziccerben vihették a labdát Molnár-Véghre, ám ő hárított, sőt indításából gyors ellentámadást vezettünk. Katona István kapott remek labdát, elhúzta a kapus mellett, aki felrúgta, ám – óriási, egyben teljesen jogos – felháborodásunk ellenére, nem kaptuk meg a büntetőt – eredményt befolyásol(hat)ó hibát követett el a játékvezető.

Úgy kezdtük, ahogy terveztük: idegenben is nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket. Az I. félidőben a helyeztek alapján akár el is dönthettük volna a mérkőzést, ám nem tudtunk betalálni. Szünet után megfordult a játék képe, aztán az utolsó 15 perc újra a miénk volt. A 87. percben jogos büntetőtől fosztottak meg bennünket, akár ez is döntőnek bizonyulhatott volna. A DVSC nem tudott különösen megbontani bennünket. Csapatként dolgoztunk együtt, a munkára és erőfeszítésre büszkék lehetünk – ezen az úton megyünk tovább és jönni fognak a három pontok is

– mondta Körhöcz György a találkozót követően.